Kreml: Nem igaz, hogy Trump félne Putyintól

2017. november 13. 13:40

A Kreml szóvivője elvetette a CIA volt igazgatójának állítását, miszerint Donald Trump amerikai elnök megrettent orosz hivatali partnerétől, Vlagyimir Putyintól.

2017. november 13. 13:40

Elvetette hétfőn a Kreml szóvivője az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának azt az állítását, miszerint Donald Trump amerikai elnök „megrettent” orosz hivatali partnerétől, Vlagyimir Putyintól.

Ez hamis feltételezés” – jelentette ki újságíróknak hétfőn Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. John O. Brennan, a CIA volt főnöke az amerikai CNN hírtelevíziónak nyilatkozva vélekedett úgy, hogy Putyin ráijesztett Trumpra. Peszkov a Putyin és a Trump által jóváhagyott, Szíriáról szóló danangi orosz-amerikai nyilatkozatról kijelentette, hogy az nem tartalmaz technikai részleteket. A szóvivő azzal a – sajtóban megjelent – állítással kapcsolatban nyilatkozott így, amely szerint a dokumentum előírja Oroszország számára, hogy érje el az Irán-barát erők bizonyos határvonalak mögé való visszavonását Szíriában.

Olvassák el a nyilatkozat szövegét! Abban ilyen részletek nincsenek” – mondta Peszkov, azt tanácsolva, hogy a sajtó munkatársai a kétoldalú megállapodások kérdésében a dokumentum szövege alapján próbáljanak eligazodni. Az ukrajnai rendezés témaköréről szólva Peszkov elmondta, hogy a két ország elnökének megbízottjai, Vlagyiszlav Szurkov és Kurt Volker hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek és megvitatják az ENSZ-békefenntartók Donyec-medencébe vezénylésének lehetőségét.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. november 14. 03:50
a vén amerikai donaldkacsának már senkitől sem kell tartania, uralkodásának egyetlen esztendeje alatt leirta magát az amerikai történelem lapjairól
ciprióta
2017. november 14. 03:48
az orosz törpemészárostól már saját népe sem fél, napjai meg vannak számlálva, csak idő kérdése,hogy mikor kerül a kadhafi partvisnyél abba a lyukba, amely az egyetlen ezen az emberszabásun ,amely képtelen folyamatos hazudozásra.
Akitlosz
2017. november 13. 17:12
Az lehet, hogy Trump megrettent, csak nem Putyintól, hanem az otthoni amerikai háttérhatalomtól. Látványosan más politikát folytat, mint amit elnökjelöltként megígért. Vagy azért, mert maga sem gondolta komolyan és szándékosan átveri a szavazóit vagy pedig azért, mert ő ugyan komolyan gondolta, de miután elnök lett felvilágosították, hogy hogyan is mennek ott Amerikában a dolgok. És inkább akar 4-8 évig elnökösködni akárhogyan is, mint úgy járni, mint Kennedy. Ezért aztán gyorsan elkezdett úgy táncolni, ahogyan fütyülnek neki. Ez a kettő lehetséges van arra, hogy miért folytat Trump nagyon másmilyen politikát például Oroszországgal kapcsolatban, mint amilyent a kampányában felvázolt.
2017. november 13. 16:48
Ez egy rettenetese vad, orosz harci véreb, és Trump nem is annyira Putyintól, hanem inkább az őrkutyájától félhet, és szemmel láthatólag, nem is minden ok nélkül! -:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!