A Kalózpárt nyert az izlandi kormányfő offshore-ügyével

2016. április 07. 09:36

Az eddigi mezőgazdasági miniszter lehet Izland új miniszterelnöke, miután a jelenlegi kormányfőről kiderült, hogy feleségével együtt komoly összegben menekített ki kötvényeket izlandi bankoktól.

2016. április 07. 09:36

Megállapodott a két izlandi kormánypárt szerdán az új miniszterelnök személyében: a posztra Sigurdur Ingi Jóhannsson mezőgazdasági minisztert jelölték ki. Erre azért volt szükség, mert a jelenlegi miniszterelnök, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson kedden közölte: ideiglenesen félreáll, miután kiderült, hogy ő és felesége a Panama-iratok szerint közel 4 millió dollár értékben menekített ki kötvényeket izlandi bankokból a 2008-as pénzügyi válság idején.

A legutóbbi felmérések szerint a botrány a Kalózpártnak kedvezett: a legfrissebb felmérések szerint ők vezetik a népszerűségi listákat – tudósít az Euronews.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2016. április 07. 12:25
Az itthoni férgek mikor lesznek elszámoltatva?
nick89
2016. április 07. 10:18
Ha ezt a fazont kinevezik Magyarország miniszterelnökének, akkor itt is lopni fog. De még így is sokkal jobban járunk vele, mint azokkal, akik az elmúlt 26 évben voltak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!