Magyarozva gratulált egy Saul fia-szereplőnek Boc

2016. március 18. 15:03

Büszke a kolozsvári születésű Saul fia-szereplőre, Molnár Leventére, akkor is, ha magyar – jelentette ki a kolozsvári román polgármester, Emil Boc a március 15-ei ünnepségen Kolozsváron.

2016. március 18. 15:03

2:27-nél kezdődik Emil Boc kolozsvári polgármester március 15-ei ünnepségen mondott beszédének részlete. „Szégyelld magad, Emil Boc!” – hallatszik a tömegből. Sejthetett valamit a bekiabáló, hiszen a csattanó a beszéd végén következett. „Kolozsváriként rendkívül büszke vagyok arra, hogy egy kolozsvári, akkor is, ha magyar nemzetiségű, Molnár Levente, kapott egy Oscart.

Itt is hülyének néznek. Egyedül vagyok, senki nem mondott semmit, sőt a végén meg is tapsolták, habár napról napra bizonyítja, hogy a kolozsvári magyarság ellensége" – mondja Emil Bocról a videóban a bekiabáló, akitől a közösségi médiában később többen is nyilvánosan elhatárolódtak.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2016. április 21. 22:16
Az rendben van, de ez még a magát kulturáltabbnak mutató fajtából való. De őrület, hogy a tudatlanságot a magyarok iránti ellenszenvvel pótolják. Amúgy a Mandit szeretném megkérdezni, hogy szívesen foglalkozna-e valódi kulturális csemegékkel? Felhívnám szíves figyelmüket Lukács Csaba könyvismertetőjére a Magyar Nemzet hétvégi számából. Ebben bemutat egy könyvet, amely Tudor Arghesi román költő életútját kutatja. Ő a román költő ikonok közül mondjuk az első ötben van-román értékben. Nos úgy tűnik, hogy a költő úr, aki szerelemgyerekként született, bizony magyar édesanyát kapott Istentől, édesanyja egy székely leányka a Kis-Homoród mentéről. El is indult a román őrjöngés, hogy az nem lehet, hogy egy román költő ikon bizony magyar. A bozgorok el akarják lopni a költőjüket. Na, itt jön ki a törzs és nemzet közötti különbség. Épeszű magyart még nem hallottam azon sajnálkozni, hogy Petőfi szlovák szülők gyermekeként lett a legnagyobb magyar költő. Vagy normális magyar nem akad fenn azon, hogy Örkény István, Rejtő Jenő zsidó, Damjanich szerb, vagy mondjuk Bem magyarul sem tudott. A románok pedig őrjöngenek. És azért itt jön be az, hogy Boc éppen azt is mondhatta volna, hogy lám, Kolozsvár az ott élőké, a háromnyelvű város jellegét ezentúl a város hivatalos feliratainak is tartalmaznia kell. De hát nem ezt mondta, mintahogy a törzsökös románok sem ezt mondják. Pedig volna mit körülnézniük saját kultúrájukban. Az első román nyelvű biblia, az első román középiskola stb. Vagy az Erdély elcsatolásáért ugyancsak felelő Iuliu Maniu, akinek az édesanyja szintén magyar. Az ilyen Zokni félék azért nagyon károsak, mert amíg mindenféle hely és történelmi ismeret nélkül a magyarokat a zsidók vélt sérelmei miatt támadják, lényegében az olyan tetvek alá adják a lovat, mint a Boc és az egyéb törzsökös románok.
atila68
2016. április 14. 11:38
Egy zoknival beszélgetsz.
Strassnoff Ignác
2016. március 20. 22:37
Ilyenkor azért nincs komoly identitászavar a sok antiszemita faszfejben? Mióta a film Oscart kapott, azóta mást nem olvas az ember a fórumokon, csak az antiszemita szarhányást. Mert ez a kibaszott okos nép ezzel reagál az irodalmi Nobel díjra is, meg az Oscarra is... Bezzeg a hülye osztrák ünnepel egy gagyi vetélkedőt nyert transzvesztitát is, csupán azért, mert a honfitársa... Na hülye seggfejek! Akkor ilyenkor mi van? Szar holokamu a film, de a kurva anyját a románnak, aki beszól? Idiótákkal vagyunk körülvéve...
packó_
2016. március 20. 22:37
Ez konkrétan nem igaz. A felségem kolozsvári - román nyelvú - szakára öt magyart szabadott felvenni. A kassai jogi egyetem - szlovák nyelvű - jogi karán évfolyamonként öt magyart szabadott felvenni. Ha maga nem tud valamit, legalább ne hirdesse ideológiai okokból. Valamint ezért undorodom a "numerus Clausus-"állandó holokasuzttá konvertálásától. Ha a magyarokkal basznak ki, az nem zavar?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!