Elhunyt Neil Armstrong, aki elsőként lépett a Holdra

2012. augusztus 26. 08:24

82 éves korában távozott az amerikai űrhajós, Neil Armstrong. A NASA és Barack Obama is részvétet nyilvánított.

2012. augusztus 26. 08:24

Szombaton elhunyt Neil Armstrong, az első ember, aki a Holdra lépett. Az űrhajós 82 éves volt, a közelmúltban szívműtéten esett át, családja szerint ennek szövődményei okozták halálát. A NASA és Barack Obama is részvétét fejezte ki a családnak, az elnök úgy fogalmazott, Armstrong „egyike minden idők legnagyobb amerikai hőseinek”.

Armstrong és partnere, Buzz Aldrin, az Apollo-11 hajózói 1969. július 20-án tettek sétát a Holdon, ezzel ők voltak az első emberek, akik más égitestre léptek. Armstrong keleti idő szerint délután 4 óra 17 perckor ezt a rádióadást adta a földi bázisnak: „Houston, itt a Nyugalom Bázis. A Sas leszállt.”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2012. augusztus 26. 13:40
A Holdat is a zsidók akarják megszállni, mert a Földön már minden az övik, nyilatkozta is az egyik zsidó vezető a napokban. Ezt tuti forrásból tudom, láttam is a terveket, hogy milyen zsidóknak jutott hány aranykorona értékű föld a Holdon. Ezt nem hagyhatjuk! El a kezekkel a holdi földektől! (Eh, be szép is ez a magyar nyelv, mi?!)
Alarik
2012. augusztus 26. 13:06
Nyugodjon békében!
Samsa
2012. augusztus 26. 12:18
Kis lépés ez az embernek, de egy hosszúlépést nekem:)
krotak
2012. augusztus 26. 12:13
Ha az egyetlen, általam elismert vallás legismertebb prófétája reinkarnálódva kijelentené, hogy ember soha nem léphet a holdra, (lehülyézés előtt javaslom elolvasásra Einstein néhány gondolatát pl. az atomenergia békés célú felhasználásáról), akkor valahogy másként állnék a dologhoz.Lesz szép emlékműve Armstrongnak a Luna Parkban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!