The New York Times: Az izraeli kormány a magyar forgatókönyvet másolja

2023. január 19. 10:09

Megvéleményezte az amerikai lap az izraeli igazságügyi reformot.

2023. január 19. 10:09
null

A The New York Times egy véleménycikkben fejtette ki, hogy az izraeli igazságügyi reform célja a kormány hatalmának kiterjesztése a bíróságokra, ami pedig szerintük a magyar és török forgatókönyv másolása. 

Mint a szerző írta, csak Joe Biden tudja megállítani, hogy „Benjamin Netanjahu miniszterelnök és szélsőséges koalíciója Izraelt a fanatizmus illiberális bástyájává változtassák”. Kifejtette, hogy a tervezett reform destabilizálná a zsidók és arabok közötti viszonyt, ami az egész térségre kihatna, ezért létfontosságú, hogy Biden közbelépjen, mielőtt Izrael olyanná válik, mint Magyarország vagy Törökország.

Nyitókép: ISRAELI PRIME MINISTRY PRESS OFF / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bambuci
2023. január 19. 19:08
Fogja azt meg több is.
zakar zoltán béla
2023. január 19. 12:58
Tehát egy antiszemita országot egy másik antiszemita utánoz. -NYúlTáp
kaffogó hebrencs
2023. január 19. 12:27
Nem szégyen tanulni az okosabbtól.
Gyzoltan
2023. január 19. 11:56
"ezért létfontosságú, hogy Biden közbelépjen," -mármint Amerika? Az Izrael szervilis Amerika?! Amerika Izrael borjúkötelén, táncolnak ahogy a zsidóság fütyül nekik! Közbelépni?! -botor felvetés... Már az 1970-80-as években is a zsidóság uralkodott Amerikán, azóta ez stabilizálódott! Egy dicsekvő cionista leleplező vallomása: "Az izraeli titkosszolgálat csápjai elértek az amerikai élet minden területére, nem valami baljós módon, mint ahogyan néha az ellenségei állították, hanem nyugodt, folyamatos formában, ami felölelte az emberekkel való barátkozást, a befolyásolásukat, lobbyk kialakítását és információk gyűjtését. Ez a befolyásolás kiterjedt az USA kongresszusára és a szenátusra, a Pentagonra, a védelmi és az elektromos iparra, a kutatólaboratóriumokra és olyan zsidó orientációjú szervezetekre mint a Rágalmazás Elleni Liga, a Zsidó Védelmi Bizottság, Szövetség Izraelért és a Zsidó Filantrópok Föderációja. Ezeknek a testületeknek némelyike fedőszervéül szolgált az információgyűjtésnek és csak kevés olyan kongresszusi bizottság létezik, amelyiknek valamelyik tagja vagy asszisztense ne látná el az izraeli hálózatot fontos anyaggal." -és így tovább... -szemrehányást nem tehetünk, nálunk még rosszabb a helyzet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!