A főváros szerint leállás előtt áll a budapesti tömegközlekedés

2021. november 23. 14:28

Már a hét második felében egész Budapesten megbénulhat egy időre a közösségi közlekedés a budapesti vezetés szerint.

2021. november 23. 14:28
null

A BKV november 25-ig, azaz csütörtökig húzhatja a fővárostól kapott 108 milliárd forintos támogatásból és az eddig befolyt jegyárbevételből, de azután kiürül a közlekedési kassza, ha a kormány nem fizeti ki a 12 milliárd forintnyi normatívát – fogalmazott a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. 

Kiss Ambrus bízik abban, hogy szerda éjfélig megkapják a 12 milliárdos támogatási szerződés tervezetét, de ha mégsem így lenne, akkor felmerül a közösségi közlekedés korlátozása. Mind mondta: a járatritkítás nem éri meg, hiszen ez egy bonyolult szövet, amelyben egymásra épülnek a közlekedési folyamatok, amelyet felesleges átmeneti jelleggel megbolygatni. A városvezetés a hathatós üzenetküldés érdekében fontolóra vette a közösségi közlekedés teljes leállítását egész Budapest területén, de döntés még nem született erről.

A 12 milliárdos elmaradt állami normatíva kérdése a múlt heti Kormányinfón is felmerült és akkor azt hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a pénzt még novemberben meg fogja kapni a főváros, így tehát a tömegközlekedés korlátozásával, leállításával kapcsolatos veszély lehet, hogy rövidesen teljesen elhárul.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2021. november 24. 07:15
A zsarolás nem bűncselekmény?
balbako_
2021. november 24. 07:04
Pitiáner zsarolás, illetve elismerése annak, hogy a Tarlós által hagyott pénzt ellopták! Egyébként oka is van a pénz kifizetés csúszásának ls az is Karácsonyékra vezethető vissza. Ezt levelezőtársunk már kifejtette nem akarom ismételni. AnnaM 2 2021. november 23. 17:55
konfucius
2021. november 23. 23:31
Helyesen úgy hangzik: Már a hét második felében egész Budapesten megbénulhat egy időre a közösségi közlekedés a budapesti vezetés MIATT. Most képzeljük el egy röpke pillanatra, hogy ilyesmi Tarlós alatt egy pillanatra is csak felmerült volna. Ugye, hogy lehetetlen? Balfasz tolvaj geri és bandája működés közben, hölgyeim és uraim! Aki rá szavazott, most láthatja, micsoda ostoba balfaszt jutalmazott a voksával, merazorbán. Mindegyik hülye addig járjon gyalog, amíg ez a tolvaj seggfej a székben ül!
kaffogó hebrencs
2021. november 23. 23:11
Szóval az adófizetőknek kellene kifizetni a budapestiek bérletét. Meg az apátok faszát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!