Tanácskozásba kezdett az ENSZ az árvizek miatt

2021. július 26. 17:47

A szélsőséges időjárási viszonyokról, így a kínai és a németországi áradásokról kezdett tanácskozást az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) hétfőn.

2021. július 26. 17:47
null

A felszólalók az elmúlt napok tragédiáit felidézve felszólították a nemzetközi közösséget, hogy az események tükrében haladéktalanul és egységesen lépjen fel a klímaváltozás ellen. Az IPCC várhatóan augusztus 9-én teszi közzé a klímaváltozásról szóló hatodik jelentését.

Höszung Li, az IPCC dél-koreai elnöke elmondta, hogy a jelentésben várhatóan a többi között a szélsőséges időjárási jelenségek és a klímaváltozás kapcsolatának jobb megértésével, valamint a regionális éghajlatváltozási előrejelzésekkel is foglalkoznak majd. A dokumentum tartalma mindazonáltal továbbra is szigorúan bizalmas, tekintettel arra, hogy a kormányzati tisztségviselők még a jövő hét végéig az utóbbi három évben beérkezett tudományos munkák kiértékelését végzik és jóvá kell hagyniuk azok közzétételét a zárt ajtók mögött tartott tanácskozásukon.

A jelentés fontos kiindulópontot szolgáltat majd az ENSZ novemberben Glasgow-ban megrendezésre kerülő klímakonferenciájához – mondta Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) főtitkára. Hozzátette, hogy még nagyratörőbb célkitűzésekre van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben annál, amit az országok eddig tervbe vettek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. július 27. 07:15
Hiányolom, hogy a legnagyobb co2 termelőket, a vulkánokat nem említik meg. Mi több kellen ellnük hozni valami határozatot, vagy egy konferenciát, amiben elítélik őket.
Teringettét
2021. július 27. 06:57
Szerintem hatékonyabb lenne, ha szimplán az Outlook-ban megszakértenék, hogy ez az egész (is) pusztán Orbán miatt van. Így legalább nem kellene a sok tesze-tosza naplopónak a helyszínre utaznia, ezzel is védve a környezetet.
zakar zoltán béla
2021. július 26. 22:11
sz
Mikediver
2021. július 26. 21:49
Eső után köpönyeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!