Mindenki a vakcinahiány felelősét keresi

2021. február 02. 07:56

Az EP-képviselők hatékonyabb fellépést várnak el az Európai Bizottságtól – számol be az Euronews.

2021. február 02. 07:56
null

Madridtól, Párizson át, Brüsszelig hiány van a vakcinákból, így Európában a kormányok kivárnak, miközben szinte mindenhol lelassult az oltási program, számol be az Euronews. „Meggyőződésünk, hogy a Bizottság a járvány kezdete óta gőzerővel dolgozik azon, és jó úton halad, hogy minél következetesebb, és hatékony európai választ adjon erre a kihívásra” – fogalmazott az Európai Bizottság szóvivője. Ursula von der Leyen a gyógyszeripar legfontosabb szereplőivel tárgyalt a hétvégén. Elérte, hogy az AstraZeneca az ígértnél 9 millió adaggal többet szállít, ami még így is csak a fele annak, amit korábban szerződésben vállalt.

Vannak EP-képviselők, akik még hatékonyabb fellépést várnak az Európai Bizottságtól. „A Bizottság joggal támadta az AstraZenecát” – állítja a Renew (Újítsuk meg Európát) frakció ír EP-képviselője: „A gond a szerződés gyengeségében, és abban keresendő, hogy azokat nem hozták nyilvánosságra. A tárgyalások nem átlátható módon zajlottak, illetve nem lett kidolgozva, hogy mi történik azokkal a vállalatokkal, amelyek nem teljesítik szerződésben vállalt kötelezettségeiket. De tudja, mi továbbra is nyomást helyezünk a Bizottságra, hogy a Bizottság nyomást gyakoroljon a gyógyszergyártókra, akik aláírták ezeket a megállapodásokat.”

(Euronews)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. február 04. 18:43
Ez az egész EU-s bohóckodás a dilettantizmus iskola példája....
certus
2021. február 02. 13:10
Dobrev mindenfele előadta, hogy jön az olts az EU-ból. Akkor ezt most így hogy?
nyugalom
2021. február 02. 13:05
Az EU-ban nem lesz felelős! Aki szövá teszi, no majd az lesz minden baj, hiany felelőse, okozója! Pesti otthon elhunytjai - kamugeri, bözsi?
Kanmacska
2021. február 02. 12:18
Jogállamiság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!