Kormányra készül az RMDSZ a nemzeti liberálisok oldalán

2020. szeptember 10. 20:40

Az idei választások megnyerésére és közös kormányzásra készülnek Romániában az Európai Néppárt (EPP) tagpártjai, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

2020. szeptember 10. 20:40

Az idei választások megnyerésére és közös kormányzásra készülnek Romániában az Európai Néppárt (EPP) tagpártjai, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ); erősítette meg csütörtökön a PNL és az RMDSZ elnöke az Európai Parlament néppárti (EPP) frakciójának igazgatótanácsával folytatott távértekezleten.

A PNL-nek mintegy tíz százalékpontos előnye van a Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben és az Európai Néppárt tagpártjaival szeretne kormánykoalíciót alkotni; szögezte le a PNL-t vezető Ludovic Orban miniszterelnök.

Az RMDSZ is szövetségre akar lépni az önkormányzati választások után PNL-vel mindenütt ahol lehetséges, mert Romániának politikai stabilitásra van szüksége - mutatott rá Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. szeptember 12. 13:11
nem biztos, hogy megéri! megjő majd a böjtje!
Magyarok Pásztora
2020. szeptember 11. 08:16
Nem helyes, iohannis ránk uszította az oláhokat nemrég.
kisgul
2020. szeptember 11. 06:54
Jo napom kivánok PNL!
pollip
2020. szeptember 11. 05:41
Be fogják csapni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!