Film készült a holdra szállásról

2018. augusztus 29. 20:17

Pontosabban Neil Armstrongról, az első emberről, aki a Holdra lépett.

2018. augusztus 29. 20:17

Damien Chazelle First Man (Első ember) című filmje Neil Armstrong (1930-2012)  életét és az első, 1969-es Hold-utazást mutatja be, a főszerepben Ryan Goslinggal.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2018. augusztus 30. 18:38
Azon a héten bukott meg a kommunizmus, addig lehetett nyomni a süketet, hogy a Szovjetunió mindenben megelőzte az USA-t, onnantól annyi volt a rendszernek. Az oroszok egyébként az amerikai holdprogrammal egyidőben elindították a sajátjukat, ami totális kudarcot vallott, nemhogy megelőzni nem tudták az amcsikat, de gyakorlatilag semmi nem működött, úgyhogy félidőben elálltak az egész tervtől.
C.Dömötör
2018. augusztus 30. 16:36
Itt olvastam: https://www.thalia.at/shop/home/artikeldetails/ID15269418.html Direkt kikerestem azt a fejezetet, Wisnewski szerint az úgy volt, hogy a szovjetek naprakészen az Apolloval egy időben (Luna program) startolnak. De aztán ez meghiúsult. Csak egy év múlva mentek, de akkor sikeresen. Közvetlen utána találkoztak az amerikaiakkal, a Szovjetunióban, ahol az oroszok igazolták, hogy a minták bizony a Holdról származnak. Addig egy kutató sem kapott mintát. Wisnewski szerint ez esetben nem csak arról volt szó, hogy a két intézet ismét fedezi egymást, hanem arról is, hogy a szovjeteknél egy nagyon rossz éve volt a gabona termelésben. Kaptak is az amerikaiaktól. Az igaz, hogy nagyon hasonló a kőzet, de mégis van eltérés, ezt tudják a holdról származó meteorittok miatt. A két anyagnak a nevét már el is felejtettem, sorry.
cutcopy
2018. augusztus 30. 10:15
Edwin Aldrin a holdkomp küszöbén: - Inkább menj te előre ba*meg..
abcdef
2018. augusztus 29. 23:09
A rendező tehetséges, a főszereplő nem különben. Megnézem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!