A szuverén nemzetállam védelmében

2019. október 31. 00:19

Hiába az intenzív nemzetközi lejáratókampány, a szigorú ausztrál bevándorlási politika nem várt eredményt hozott.

2019. október 31. 00:19
Greg Sheridan

Egy londoni konferencián a közelmúltban a nemzetállam erényeit méltattam mind általánosságban, mind hazám, Ausztrália esetében. Mi, ausztrálok szinte egytől egyig hazafias érzelműek vagyunk, nem posztmodern módon gondolkodunk a nemzet fogalmáról. Országunk huszonnyolc éven át megúszta recesszió nélkül, határaink stabilak, bíróságaink függetlenek. Az egyetlen nemzetközi szervezet, amelynek tagja vagyunk, az ENSZ ugyanakkor jelentősen igyekszik aláásni a szuverenitásunkat.

A szabadság felelősséggel jár. Az Egyesült Államokkal való katonai szövetségünk minden előnye mellett tisztában vagyunk azzal, hogy a függetlenségünket és a szuverenitásunkat senki nem garantálja. A történelemből nem következik, hogy mindig lesz szabad és független Ausztrália – mi magunk kell hogy gondoskodjunk róla.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!