Nem hazudhatok csodát

2019. június 19. 16:30

Kerpel-Fronius Gábor
HVG

Nem mondhatom azt, hogy könnyű lesz.

„Nem hazudhatok a budapesti polgároknak. Nem mondhatom azt, hogy könnyű lesz. Budapest bevételei mintegy 100 milliárd forinttal rúgnak kevesebbre, mint a kiadásai. Hiába ígéri a főpolgármester-jelölt, hogy kemény tárgyalásokban rákényszeríti Orbán Viktort, adjon több pénzt, hiába lesz a főpolgármester maximálisan kompromisszumkész – Budapest költségvetési helyzete és önkormányzatának helyzete a majdani kormányváltásig nem lesz jobb.

Ezért hiába rendelkezünk 2030-ig tartó vízióval, hiába tudjuk, hogy bérlakásokat kell építeni, hogy energiahatékonyan fel kell újítani a lakásokat, vagy hogy össze kellene kötni a HÉV-et a metróval, nem ígérhetünk ilyet.

Azt ígérhetjük, hogy nem csak elszámoltatási biztost, hanem átláthatósági biztost is kinevezünk. Az átláthatóság korábban nem ismert szintjével csökkentjük a Budapest költségvetésére nehezedő maffia-költséget, hogy a felszabaduló összeget a főváros fejlesztésére fordítsuk – így még akkor is többet költhetünk erre, ha maga a költségvetés nem változik. Azt is ígérhetjük, hogy nyilvánosságra hozzuk az összes nagyértékű fővárosi szerződést, és szabad hozzáférést adunk minden főpolgármesteri adathoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://www.mandiner.hu/trackback/150333

Ajánljuk még a témában