Lelepleződött a Momentum

2019. június 19. 18:33
Kaszab Zoltán
Vasárnap

Cseh Katalin ahelyett, hogy rájuk borította volna az asztalt, még vezető tisztséget is vállalt.

„Dacian Ciolos nem sokáig volt Románia kormányfője, de rövid idő alatt is sikerült károkat okoznia a magyarságnak. A RMDSZ szerint neki »köszönhető«, hogy a csíksomlyói búcsút nem vették fel az UNESCO világörökségi listájára. Az újdonsült frakcióvezető ráadásul miniszterelnökként az elsők között támadta meg az RMDSZ-nek azt a tervezetét, amely törvénybe foglalta volna a Gyulafehérvári Határozat kisebbségekre vonatkozó passzusait, jelentősen javítva ezzel a magyarság helyzetét.

Mindezek ellenére Dacian Ciolost megválasztották a harmadik legnagyobb európai frakció, a kisebbségi és emberi jogokra máskor oly érzékeny liberális csoport élére. Erre akár még azt is mondhatnánk, hogy megszoktuk. Megszoktuk azt a hűvös közönyt, amellyel Brüsszelből szemlélik a határon túli magyarok elleni jogsértéseket.

Azt a békát ugyanakkor nehezen nyeljük le, hogy a nemzetcsonkítás után más országokba került honfitársaink mellett 2017-ben még oly hevesen kiálló Momentum képviselőnője ahelyett, hogy rájuk borította volna az asztalt, nemcsak csöndben maradt, hanem még vezető tisztséget is vállalt ezek között az emberek között.

Ennyit a politikai haszonszerzésről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://www.mandiner.hu/trackback/150341

Ajánljuk még a témában