Sajnos már a Kétfarkú Kutyapárt is a régi, avagy egy ELLÉS története

2019. február 15. 19:15
Paranoid Android
Tutiblog

Az élet minden politikai pártnak megadja a lehetőséget, hogy egy adott pillanatban érdemi döntést hozva valóban feliratkozzon az eredményjelzőre.

„Talán még mindenki emlékszik arra a számos történelmi pillanatra, amikor kiderült, hogy a MKKP az ellenzék vezető intellektuális ereje. Például akkor, amikor az ember látja Vadai Ágnest eszmét futtatni, vagy bármelyik Jobbikos politikust megszólalni.

Nekik még erkölcseik is voltak, hiszen az a kampányígéretük, miszerint külföldre szöknek, ha megnyerik a választásokat, olyan realitásérzékről tanúskodott, ami más ellenzéki politikusnak bizonyosan nem sajátja. Persze, mint minden ember, illetve kutya, a kétfarkúak is szerettek bunkók lenni, de ők legalább egymással is azok voltak (hiszen két farok nem fér meg egy kutyán), sőt láthatólag tudták is magukról mikor bunkók éppen.

A családvédelmi akcióterv azonban rajtuk is kifogott, és ELLEK címmel létrehoztak egy nőmagazin címlapjának látszó képet, amelyen viccesnek szánt címek gúnyolják ki az anyaságot, a nőiességet. A döbbenetes az, hogy jól láthatólag sem az anyaságról, sem a szülőségről, sem a nőiességről nincs még érintőleges ismeretük sem.

Ez azért sok mindent megmagyaráz.

Személyes kedvencem a »Négy lett, maradhat? – kérdezte a meglepett szülész« tartalmú megnyilvánulás, ami az élveszületés utáni agyoncsapást is a napi gyakorlatba ültető nyugati jogalkotás fényében különösen aktuális. És bizonyára marha vicces. Sokáig azt gondoltam, nyilván optimizmusból eredően, hogy akinek van humora az intelligens is. Meg fordítva. A magyarországi ellenzék elmúlt kilenc évében egyedül az MKKP néhány poénját lehetett az értelemmel kapcsolatba hozni, ha egyéb emberi attribútumokkal nem is.

Az élet minden politikai pártnak megadja a lehetőséget, hogy egy adott pillanatban jóvá tegye a hibáit, vagy érdemi döntést hozva valóban feliratkozzon az eredményjelzőre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://www.mandiner.hu/trackback/143294

Ajánljuk még a témában