Ungár Péter: Karácsonyék kampánynyitója térugrás volt egy alternatív valóságba

2024. április 14. 20:16

Ungár Péter szerint Karácsonyék a szavazók rövidtávú memóriájában bízva, ugyanazzal a taktikával jöttek elő, mint amivel két évvel ezelőtt, és aminek egy kétharmados Fidesz győzelem lett a vége.

2024. április 14. 20:16
null

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner

Ahogy korábban megírtuk, a a DK–MSZP–Párbeszéd-összefogás vasárnap megtartotta a közös kampánynyitó eseményét, amit az LMP társelnöke, Ungár Péter sem hagyott szó nélkül. Ungár alapvetően nevetségesnek tartja Karácsonyék kormányváltó ambícióit. Meglátása szerint az esemény elsődleges célja az időutazás lehetett – írta meg az Index.

Térugrás egy alternatív valóságba

Az LMP társelnöke szerint ez a kampánynyitó inkább „egy térugrás volt egy alternatív valóságba” mint sem egy komolyan vehető politikai célokat megfogalmazó megmozdulás.

Ungár Péter a közösségi oldalán reagált a rendezvényen elhangzottakra.

Aki őszintén, röhögés nélkül tudja azt mondani, hogy a júniusi EP-választáson előrehozott választásokat ki tud kényszeríteni, az hamis reményt árul az ellenzéki szavazóknak, ami véleményünk szerint súlyos hiba

írta Ungár, majd hozzátette, hogy „a 2022-es történelmi vereség után eléggé elrugaszkodott gondolat azt hinni, hogy június 9-én legyőzhetik a Fideszt, majd már másnap előrehozott választásokat írhatnak ki a hatalom leváltására”.

A politikus szerint négy évvel ezelőtt ez még egy „remek kampányesemény lehetett volna”, de a legutóbbi történelmi vereség után két évvel pontosan ugyanazzal a taktikával előjönni, hogy „összefogás”, legalább akkora bukást vetít előre, mint amekkora 2022-ben volt. Szerinte mindez „joggal okoz dühöt és csalódottságot a szavazókban”. Az LMP társelnöke nem tervezi ugyanezt a hibát elkövetni.

A DK listáját vezető Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra harca a régi lemez, amiben mindkét fél jól érzi magát, Vitézy Dávid a változás, amivel egyik oldal sem tud mit kezdeni. Ez a mai naptól mindenki számára egyértelművé válhat

– tette hozzá a politikus.

Ungár Péter bejegyzését itt tekintheti meg:
 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­y­­­o­k­­ ­v­á­r­n­a­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Szuperszig
2024. április 15. 06:46
Sajnos belenéztem karógeri kampánynyitó beszédébe. Ez vagy hülye, ami elég valószinű, vagy mindenkit hülyének néz. Felsorolta eredményként az öt évvel előtti ígéreteit, amelyek nem valósultak meg. A szavazók nem felejtenek! Az utána következő bolgár lamantin sipítozására nem voltam kiváncsi, amúgy is magas a vérnyomásom egy kicsi.
Szerintem
2024. április 15. 05:23
Előrehozott választások :)))))))) Hát tényleg jó nagy segg hülyének kell lenni ahhoz, ha azt hiszik, hogy mert felbukkant MP, attól mindenki hirtelen DK szavazó lesz.
states-2
2024. április 15. 03:38
Kommunista csürhe, amíg Gyurcsányok vannak, Orbán nyugodtan alszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!