Friss kutatás bizonyítja, tényleg nem a migráció a megoldás

2024. április 22. 08:06

A magyar megoldás viszont még a koronavírus válság közepén is mutatta: hatásos.

2024. április 22. 08:06

Nyitókép: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, „A tények feltárása” címmel tíz részes cikksorozatot indított a Hungarian Conservative, aminek az első részében a hazai infláció történetével és összefüggéseivel foglalkoztak a szerzők, a másodikban a foglalkoztatás témáját járták körbe, a harmadikban a kereseteket, a negyedikben a GDP-t vették górcső alá, az ötödikben pedig a szegénységet.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerzők a hatodik részben a magyar családtámogatási rendszer hatásait vizsgálták. Kiemelték, hogy 2020-ban és 2021-ben mind a születések száma, mind a termékenységi ráta emelkedett Magyarországon a COVID-19 világjárvány idején, mivel a gyermekesek szegénysége és hátránya a gyermektelenekhez képest olyan mértékben csökkent, hogy a gyermekvállalás már nem jelentett anyagi hátrányt.

„2010-ben hazánkban a gyermekvállalás sokak számára leküzdhetetlen anyagi terhet, a szegénység kockázatát, a kisgyermekes anyák számára pedig a munkahelyük elvesztésének kockázatát jelentette. Az Európai Unióban nálunk volt a második legmagasabb a szegénységi kockázatnak kitett gyermekes emberek aránya (9 százalékpont)” – értékeltek a szerzők. 

Leszögezték,

2008 és 2011 között a születések száma 11.000-rel csökkent.

A koronavírus járvány idején, 2020-ban és 2021-ben pedig mind a születések száma, mind a termékenységi ráta nőtt hazánkban, ugyanis gyermekeseknek a gyermektelenekhez viszonyított szegénysége és hátrányos helyzete olyan mértékben csökkent, hogy a

a gyermekvállalás 2019-ben és 2021-ben már nem jelentett anyagi hátrányt.

A szerzők – Szalai Piroska, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársa, Nagy Kristóf és Varga Mátyás Zsolt – kiemelték, hogy sajnos nincsenek olyan KSH vagy épp Eurostat statisztikák, amik magukba foglalják az összes család- és gyermekvédelmi támogatást, hiszen a költségvetési kiadások mellett a családtámogatási rendszer „közvetett támogatásokat” is nyújt, különféle be nem szedett adók képében.

Megemlítették a 25 éven aluliak szja-kedvezményét, a kedvezményes lakásvásárlási hitelt, a GYED-et és GYES-t, a 30 év alatti anyák adómentességét, a babaváró hitelt, a babakötvényt, de a Nők40 programot is, amelyek pozitívan hatottak a gyermekvállalási kedvre hazánkban.

Leszögezték azt is, hogy „a magyar kormány következetesen azt hangsúlyozza, hogy a fejlett országok és a nyugati társadalmak elöregedése megállítható a gyermekvállalás ösztönzésével”.

„Ezt sokan szkeptikusan fogadták, sokan azzal érveltek, hogy a demográfiai kihívásokat, például a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát és a munkaerőhiányt a bevándorlás ösztönzésével kellene kezelni. Úgy tűnik azonban, hogy a migráció nem oldja meg ezeket a kihívásokat, mivel az illegális bevándorlók általában illegálisan maradnak a fogadó országban, nem hajlandóak munkát találni, és így további terhet jelentenek a költségvetésnek” – tették hozzá.

Forrás: Hungarian Conservative

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­v­á­r­­­n­a­k­­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
oberennsinnen49
2024. április 22. 09:17
A középosztály lakáshoz juttatásának könnyítése mellett elengedhetetlen a pályakezdő DOLGOZÓ FIATAL HÁZASPÁROK lakhatásának megoldása. Ennek egyetlen módszere: olcsó, egyszerű állami bérlakás, míg a házaspár a CSOK-ba lépést eléri. Ez a külföldre vándorlás visszaszorításának is hatékony eszköze - LENNE!!! Emellett az állami rendelkezésű tereken REND teremtése. Egészségügy, takarítás, fertőtlenítés; közlekedés (közösségi) a sofőr hívására 2 percen belül biztonsági szolgálat megjelenése, oktatás, önálló iskolai házirend alapján, a renitens, viselkedészavaros tanulók átirányítása spec. képzésre futballban, a szakmai munka szoros nyomon követése, nemcsak adni, megvonni-csökkenteni is Mindezek egy irányba, az állampolgári rend irányába hatnának, egységes csomagban kezelve, ÁTFOGÓAN A TÁRSADALOM EGÉSZÉT ÉRINTVE. Kiszámítható, világos rendben, RENDSZERBEN megnő a születések száma.
Zsolakomarom
2024. április 22. 08:40
szep manipulativ adatok de egyebkent jo a fidesz csaladtamogatasi rendszere, a lipsikehez kepest, az nem is kerdes
B_kanya
2024. április 22. 08:37
Haj, haj, vazelingenyus megint a fejében lévő hangokra hallgat, pedig az ő pigmentációjával és rágcsávófogaival nem kellene cigányozni. Ugye smoggergenyus...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!