Ungár Péter: Ne kampányoljon a budapestiek pénzén Karácsony Gergely!

2024. március 23. 17:05

Az LMP társelnöke Szentkirályi Alexandráról azt mondta, látták, hogy kiállt a Citadella elé, elmondta Gyurcsány nevét különböző variációkban, majd csinált két, Megafon stílusú videót Karácsonyról.

2024. március 23. 17:05

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Véget kell vetni annak, hogy Karácsony Gergely főpolgármester politikai kampányt folytat a budapestiek pénzén – jelentette ki Ungár Péter, az LMP társelnöke szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikus közölte: az LMP szerint csak a mérték tekintetében van különbség a közpénzen folytatott, „Rogán Antal által irányított kormánypropaganda” és Karácsony Gergelynek a budapestiek pénzén folytatott politikai kampánya között.   Hozzátette, ezért is hiányolják, hogy Karácsony Gergely még nem írta alá Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt 

Tiszta Budapest elnevezésű kezdeményezését, amelyben szerepel, hogy politikai hirdetésekre tilos közpénzt használni. 

Ungár Péter azt mondta: az elmúlt napokban beindult a kampány, ám Karácsony Gergely újabb és újabb gondolatai, amelyek sokszor ellentmondanak a korábbiaknak, „lekövethetetlenek”. Ugyanakkor az LMP nevében örömét fejezte ki, hogy a városvezető meggondolta magát, és mégiscsak lesz főpolgármester-jelölti vita. Vagyis Karácsony Gergely, korábbi jelzésével szemben, ki fog állni vitára Vitézy Dáviddal. Reményeik szerint erre minél hamarabb sor kerül – fűzte hozzá. 

Továbbá azt gondolják – folytatta –, hogy 

senkinek a bizalmára nem érdemes Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, mert semmilyen programot nem kínál a budapestiek számára. 

„Láttuk, hogy kiállt a Citadella elé, elmondta Gyurcsány Ferenc nevét különböző variációkban, majd csinált két, Megafon stílusú videót Karácsony Gergelyről” – fogalmazott. 

Az LMP ezzel szemben programot kínál a budapestiek számára, ebben szerepel a BKV-őrség felállítása, a fiatalok számára az éjszakai metró elindítása, és az, hogy több figyelmet fordítanak 

Budapest azon, nem turistaközpontnak számító részeire, ahol a fővárosiak kétharmada él 

– mondta a párt társelnöke. 

Ungár Péter közölte: azon dolgoznak, hogy miként lehet Budapest jobb város, ennek érdekében közös listát állítanak főpolgármester-jelöltjük, Vitézy Dávid civil egyesületével.

(MTI)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 26. 19:36
Péter,egy nulla vagy.
gilou-au-clavier
2024. március 23. 19:53
Igaza van. Nyomoronc ország, nyomoronc közerkölccsel.
Pelso j.
2024. március 23. 19:13
Helyes, Peti. Azt viszont áruld már el, hogy a fidesz miből kampányol évtizede nap mint nap?
tetx
2024. március 23. 19:04
A balfasz geli több mint 10 éve kampányol egyfolytában, ezért nem volt polgármestere Zuglónak és főpolgármestere Budapestnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!