Előzetes megállapodás született Brüsszelben: újabb fejlemények az ukrán gabonaimport ügyében!

2024. március 20. 11:35

Az EP nemzetközi kereskedelmi bizottsága várhatóan szerda délután vizsgálja meg a megállapodást.

2024. március 20. 11:35
null

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az uniós törvényhozók szerdán a kora reggeli órákban kompromisszumos megállapodást kötöttek az Ukrajnára vonatkozó kereskedelmi liberalizációs intézkedések további egy évvel történő meghosszabbításáról, és ezzel

elvetették azon országok törekvéseit, amelyek a gabonára és más mezőgazdasági termékek behozatalára vonatkozó szigorúbb korlátozásokért küzdenek

– derül ki a Politico cikkéből.

Ezt is ajánljuk a témában

A brüsszeli hírportál emlékeztet, az intézkedéseket, amelyek eltörölnek minden olyan vámot, amelyre nem terjedt ki az EU és Ukrajna között 2014-ben létrejött szabadkereskedelmi megállapodás, először Oroszország 2022-es ukrajnai invázióját követően vezették be, hogy segítsék a mezőgazdasági és acélexporttól függő kijevi gazdaságot. Ezeket tavaly 2024 júniusáig meghosszabbították.

A szerdai megállapodást a Politico cikke szerint az Európai Néppárt, a Szocialisták és demokraták progresszív szövetsége, a Renew Europe és a zöldek is támogatták, de az uniós országoknak és az Európai Parlamentnek hivatalosan is jóvá kell még hagynia azt.

A portál értesülései szerint az uniós diplomaták várhatóan szerda délelőtt technikai szinten vitatják meg a megállapodást, majd az uniós nagykövetek aláírják a dokumentumot. A parlament nemzetközi kereskedelmi bizottsága várhatóan szerda délután vizsgálja meg a megállapodást, a plenáris ülésen pedig előreláthatólag április végén kerül sor a szélesebb körű szavazásra.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­­­l­á­­­n­y­­o­­k­ ­­­v­­á­r­­n­a­­­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
eljolesz
2024. március 20. 18:52
"az uniós diplomaták várhatóan szerda délelőtt technikai szinten vitatják meg a megállapodást, majd az uniós nagykövetek aláírják a dokumentumot." Virág elvtárs! Ez már az ítélet!
atti64
2024. március 20. 16:02
SAJNOS A TRAKTOROSOK GYENKÉK MINT A HARMAT ÁTBASSZÁK ÖKET MINT SZART A PALÁNKON!!!!!!!!!!! MAKRONYT MÁR RÉG A TRATOR UTÁN KELLETT VOLNA KÖTNI UTÁNA UJ VÁLASZTÁST VALAMI FASZA KARAKÁN EMBERT VÁLASZTANI AKI NEM EGY BESZARI MAJOM HANEM KILÉP EBBÖL A GITTEGYLETBÖL!!!!!!!!!!!!!! BRÜSSZELT LE KELL HUGYOZNI SZARNI PATKÁNY BANDA!!!!!!!!!!!!!!
Dixtroy
2024. március 20. 15:20
Amcsik még hamar teríteni akarják a szar gmos szemetüket, mielőtt összeomlik az ukrán hadsereg és az oroszok bioetanolt nem csinálnak belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!