Bekopogott a reálpolitika a kutyapárt életébe – elemző a Mandinernek

2024. március 13. 14:47

A politikai elemző szerint komoly következményei lehetnek a Magyar Kétfarkú Kutyapárt belső viszályának.

2024. március 13. 14:47
null

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Nagy Attila Tibor szerint hiába a látszólagos megnyugvás, a kutypárt hálózatfejlesztőinek távozása jelzi, továbbra sincs nyugalom a szervezet berkein belül. A politikai elemző szerint nem is csoda, hiszen a kutyapárt tabut döntött azzal, hogy végül együttműködik az ellenzékkel, ezen belül is a Demokratikus Koalícióval az ellenzéki előválasztáson. 

Szembe kell nézniük azokkal, akik eddig azért támogatták szavazataikkal a kutyapártot, mert az utált Fidesszel és az utált ellenzéki pártokkal sem állnak össze. Nagy kérdés, hogy ezek a kutyapártszavazók, hogyan tudják, vagy fel tudják e egyáltani dolgozni ezt a markáns fordulatot. Mert ez egy nagy fordulat a párt történetében”

 – fogalmazott az elemző.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, a kutyapárt tagságának egy része nem tetszését fejezte ki azért, mert a Hegyvidéken részt vesz az ellenzéki előválasztáson a kutyapárt. A belső ellentétek miatt a két társelnök, Kovács Gergely és Döme Zsuzsa jelezte távozását, ám a tagság végül maradásra bírta őket, s ezzel azt is vállalták, hogy kooperálnak Gyurcsányékkal. Nagy Attila Tibor szerint „Kovács Gergely és Döme Zsuzsa a lemondásával ügyes és sikeres politikai zsarolást hajtott végre, a kutyapárt tagsága megijedt, hogy a legismertebb politikusuk távozásával a jelentéktelenségbe süllyednek a pártjukkal együtt, így inkább elfogadták a történelmi fordulatot.”

Ezt is ajánljuk a témában

A politikai elemző szerint a társelnökök maradásával nem szűnt meg a törés a kutyapártban, sőt. Mint mondta: 

Nagy csapás számukra, hogy több hálózatfejlesztő is kilépett a pártból, az ő feladatuk volt eddig a hátország koordinálása.” 

Az elemző úgy látja, bekopogott a reálpolitika a Magyar Kétfarkú Kutyapárt életébe, amelynek nem is lehetett más következménye, mint a törés. A Median legfrissebb, márciusi eleji közvéleménykutatása szerint a választók körében jól állt a kutyapárt, csupán egy százalékkal maradt el a támogatottságuk a DK mögött. Nagy kérdés, hogy a botrány hatására mennyi támogatót veszt a szervezet.

Nagy Dávid, a Kétfarkú Kutyapárt pártigazgatója az ATV Start című műsorában próbálta elmagyarázni, mi is történt az elmúlt napokban a szervezet háza táján. Az interjú során beszédesen fogalmazott:

 a kételkedőket is meg tudom értetni, mert ez mégiscsak egy lépés valami olyan felé, ami még nem volt.” 

Kovács Gergely, a végül maradó társelnök is megszólalt, jelezve, megérti az aggódókat, hiszen „a tagság retteg attól, hogy az ellenzékhez túl közel kerüljünk, ami mondjuk érthető, mert az tényleg egy mocsár, amiben el lehet süllyedni.”

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. március 16. 15:07
Azaz a kutyák bemerészkedtek a mocsárba (Moslékba) és elsüllyedtek...
nemmondom
2024. március 13. 16:35
Nagy Attila Ingadozó - markáns és nagy fordulatnak nevezte a Kutyulipártban történteket. Az első vagy a második történés bolygatta fel a nagyvilágot?
Ízirájder
2024. március 13. 16:32
"végül együttműködik az ellenzékkel, ezen belül is a Demokratikus Koalícióval az ellenzéki előválasztáson. " Hát ennyi volt, mostantól már csak a DK kutyái..... vauuuuu...
Mandiner444hu
2024. március 13. 16:29
Egyik pajesz jobbra másik pajesz balra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!