Ungár Péter könnyen lehet, hogy beütötte az utolsó szöget is az ellenzék koporsójába

2024. február 21. 13:45

Igazi balegyenest vitt be a DK-nak.

2024. február 21. 13:45
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Azonban az igazi balegyenest Ungár Péter, az LMP társelnöke vitte be a baloldali ellenzék vezető pártjának, a DK-nak, amivel könnyen lehet, hogy beütötte az utolsó szeget is az amúgy is gyenge lábakon álló, széthúzó ellenzék koporsójába. Tőle szokatlanul, nagyon kemény szavakkal illette a baloldalt:

»2022-ben, amikor megalakult az új parlament, heves vita alakult ki arról, hogy érdemes-e beülnie az ellenzéki képviselőknek az Országgyűlésbe és részt venni az ott zajló munkában. Végül az lett minden frakcióban a döntés, hogy érdemes. Ma minden ellenzéki frakció interpellál, írásbeli kérdéseket ad be, bizottsági tisztségeket visel, mindenki felesküdött az alaptörvényre és mindenki az alapján vesz részt a parlament munkájában. Az LMP álláspontja ebben a vitában következetes. Szerintünk pontosan tudta mindenki 2022-ben, milyen játékszabályok alapján indulunk a választáson, a kasszától való távozás után reklamációnak helye nincs. […] Összességében azok a pártok, amelyek most bojkottról beszélnek, majd másnap besétálnak interpellálni, még a saját mércéjük szerint is következetlenek. Márpedig, ha valami igazán hiányzik az ellenzéki politikából, az pont a következetesség.«

Ez a nem várt helyről érkezett méretes pofon is jól mutatja, hogy Gyurcsány agresszív, mindent és mindenkit leuralni szándékozó politikája kiverte a biztosítékot a baloldalon.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungár Péter

Facebook

Idézőjel

Pontosan tudta mindenki 2022-ben, milyen játékszabályok alapján indulunk a választáson, a kasszától való távozás után reklamációnak helye nincs.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 22. 19:02
Schmitt Mariska Péter... 😂😂😂😂😂😂
Oldalkosár
2024. február 22. 17:52
m-andi-ner 2024. február 21. 16:14 "Nagyon jó hír. Ha Gyurcsány és a DK lelép a színről, megszűnik a 2/3 is." Persze, a Fidesz szavazók rohannának szavazni a zöldhülye LMP-re, a Brüsszel és Washington zsoldjában álló hazaáruló Momentumra, a levitézlett Jobbikra és mszp-re, a nulla Párbeszédre. Ha az ellenzéki térfélen leveszel egy szereplőt és szavazóit hozzáadod a többi pártéhoz, a végeredmény ugyanannyi marad. A frontvonalak világosak, a táborok között régóta nincs nincs átjárás. Ahhoz a Fidesznek kellene elbasznia a dolgokat de nagyon, hogy meginduljon az átáramlás kormányoldalról az ellenzék felé. Gyurcsánynak, dékának ehhez (már) semmi köze. 2022.04.03: 70%-os részvételi arány - még azt se lehet mondani, hogy sokan Gyurcsány miatt maradtak otthon. Aki kormányváltást akart, az befogott orral az Összefogásra tette az X-et vagy a Mi Hazánkra szavazott. A Mi Hazánk viszont a Jobbik kárára erősödött meg. Négyévenként mindig ugyanaz az ellenzéki halmaz osztódik valahogy.
Bika57
2024. február 22. 13:43
A biztositékot Gréczy is kiverte.
Chekke-Faint
2024. február 22. 09:00
Ezeknek nem lesz koporsójuk ők az örök élet. 🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!