Az LMP okai a távolmaradásra a mai DK-MSZP-P-Momentum tüntetéstől

2024. február 25. 09:57

Az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának.

2024. február 25. 09:57
Ungár Péter
Ungár Péter
LMP

„Inspiráló volt, hogy a február 16.-ai civilek és tartalomkészítők által szervezett tüntetésen milyen sokan álltak ki a gyermekvédelem ügye mellett. Egyetértünk az ott elmondottakkal: a gyermekvédelem ügye a pártpolitikán felülemelkedik. Jó, ha bármilyen párt konkrét javaslatokkal, tervekkel, a gyermekvédelemmel foglalkozik, de a tanártüntetésekhez hasonlóan az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának.

Továbbá, bár lehetséges érdemi érveket mondani a közvetlen államfőválasztás mellett, a közvetlen államfőválasztás nem kezeli azokat az okokat, ami okozta ezt a gyalázatos kegyelmi ügyet.

A közvetlen elnökválasztás álláspontunk szerint egy üres, tartalmatlan szlogen, hasonló a feles alkotmányozáshoz és egyéb ellenzéki nagyotmondásokhoz, amelyek hiteltelenítik azokat, akik ezt mondják.

Az LMP szerint súlyos hibát követ el a többi párt, ha a Fidesz jelöltén kívül más nincs, aki végigmegy a parlamenti eljáráson és az elnökválasztás pillanatában képviseli azokat, akiknek megrendült a bizalmuk a gyalázatos kegyelmi ügy miatt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. február 26. 07:33
Szél Detti már igazi civil..
ptrfarkas43
2024. február 25. 20:46
Elég gusztustalan amikor a buzilobbi tüntet az igazgató bácsi rémtettei miatt.
kekszalagosautistamarki
2024. február 25. 20:40
CIAvilek?
Nyégé
2024. február 25. 20:23
Reális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!