A kormánypárt hatalomtechnikai szempontból helyesen és gyorsan cselekedett, és két fontos politikusa méltósággal távozott a színről

2024. február 12. 11:29

„Kimulatni” a megbukottakat semmirevaló dolog – a közbizalmat erősíteni pedig helyénvaló.

2024. február 12. 11:29
null
Petri Lukács Ádám
Petri Lukács Ádám
Vendégszerző

„Következmények nélküli ország” – mondják sokan hazánkról.

De ha valaminek erős következménye lesz, akkor azt elégtelennek tartják, esetleg cselszövésnek.

Avagy kárörvendenek – holott legfeljebb annyit konstatálhatnak, hogy a kormánypárt hatalomtechnikai szempontból helyesen és gyorsan cselekedett, és két fontos politikusa méltósággal távozott a színről. 

Akik nem a részvételért, hanem a győzelemért vesznek részt egy küzdelemben, rendkívül szigorú szabályok szerint élnek.

Ezért lennék én tökéletesen alkalmatlan politikusnak (is). Hiszen egyetlen hiba is elmoshat egy teljes életpályát.

Elég rideg világ.

A politikai közösség, amely megfelelően reagált, tovább erősödik – akik pedig a túlparton valamiféle sikert éreznek, hamar rájönnek, hogy erre semmi okuk.

Nem feltétlenül magától értetődő készség, hogy bele tudjuk élni magunkat egy másik ember helyzetébe; azonban aki végiggondolja, micsoda érzelmi és intellektuális terhek nehezednek most azokra a szereplőkre, akik elhagyták a küzdőteret, nem rugdossa tovább őket, hiszen azzal csak annyit bizonyít, hogy a méltóság töredékével sem rendelkezik.

Hozzám közelebb áll egy szelídebb, barátságosabb közeg, ahol megengedhetőek a botlások, ahol van feloldozás.

Hanem a jó politikus képes egyesíteni a haszonelvűséget a közösség méltóságának megőrzésével,

érzékeli a társadalmi tényezőket és hatóerőket. 

Amiben pedig akár közös nevezőre is lehetne jutni, mint az egyszeregyben: barátságos, inkluzív attitűddel könnyebbek a mindennapok. „Kimulatni” a megbukottakat semmirevaló dolog – a közbizalmat erősíteni pedig helyénvaló.

(Nyitókép: AFP)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 401 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2024. február 13. 05:14
Méltoság? Elöbb védeni akarták a két pedofil pártolot, mint ez a Skrabski Fruzsina (a Skrabski is szép magyar név 🤣🤣🤣 bár szerintem a ski végzödés miatt inkább lengyel vagy cseh, és ugye a mássalhangzo torlodás fétis is erre utal 🤣🤣🤣🇭🇺🇭🇺🫶🫶🫶) , aztán amikor a nép kiment tüntetni, és már nem lehetett eltusolni, akkor a nagyvezér (a vezér sem magyar szo hanem arab) behivatta öket és mondta na csajok gáz van mint ami a barátságon át jön joval drágábbért mint nyugaton (nagyon ügyes voltál petya, ifazi "kö"kemény agytröszt (aki nem tudná a péter név jelentése köszikla - ugyhogy petyát lehetne ugy becézni hogy skorpiokirály - mert ugye dwayne johnson the rock játszotta a mumiában a skorpiokirály, és mint petyának, annak is borzalmas volt a cgi-a) 🤣🤣🤣🤣🫶🫶🫶🇭🇺🇭🇺🇭🇺
kissistvan770
2024. február 12. 22:33
Az "új szoftver" ma is alkotott: A Chrome által megjegyzett, hibátlan felhasználónevemmel megpróbáltam bejelentkezni, de nem engedett belépni. 8-10 módon megpróbáltam: Újraindítottam a Chrome-ot, töröltem az általa megjegyzett felhasználónevet, jelszót és újra megadva próbáltam belépni. Töröltem a cooki-kat, hátha oda került téves bejegyzés, stb. Mivel sehogy sem engedett belépni, ezért másik néven újra regisztráltam. Az új felhasználónévvel a címlapon beléptetett, de már az első kiválasztott cikknél nem volt kipipálva, hogy beléptem, ezért ott is megpróbáltam belépni, de nem engedett. Amint látható második kísérletre beengedett. Ez a programozó gárda teljesen alkalmatlan a feladatra! (Újra kipróbálom a több éves felhasználónevemet, hátha egy új programhiba létrehozása közben az előző véletlenül kijavult.😂😂😂)
kokrowatz-0
2024. február 12. 21:02 Szerkesztve
ki lesz a harmadik? van tipp? negyedik?
Szutykok
2024. február 12. 20:12
Hullanak a pedofil náci retkek:DD Balog Zoltánt is felelősnek tartja a kegyelmi ügyben Orbán, a püspöksége is veszélybe kerülhet A 444 értesülései szerint az egykori humánminiszter, jelenlegi református püspök a kegyelmi döntés előtt találkozót hozott össze Novák Katalin és K. Endre felesége között. Elvonulás várhat rá is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!