Ungár Péter beleszállt a BKK-vezérbe

2024. január 26. 07:32

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója levágandó pulykákhoz hasonlította a budapesti utasokat.

2024. január 26. 07:32
WALTER Katalin

Mint ismert, a BKK-járatritkítása miatt január 19-étől a hétfői és a pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje változott meg. A döntés több olyan járatot is érint, ahol 12-15 percesek a követési idők.

Egy háttérbeszélgetésen Walter Katalin BKK-vezér úgy fogalmazott, hogy az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”. 

A sokkoló magyarázatra többen reagáltak már. Most 

Ungár Péter szállt bele páros lábbal Walter Katalinba és Karácsony Gergelybe

 egy Facebook-bejegyzésben.

„Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója azt mondta egy háttérbeszélgetésen, hogy azért nem egyeztették a járatritkítást a budapesti utasokkal, mert az olyan lenne, mintha »hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele«. Az amerikai hagyomány szerint a pulykát megölik és megeszik hálaadás napján.
 

Kétféle BKK vezér mond ilyet a budapesti közlekedőkről: aki beadta a lemondását, és aki éppen úton van beadni a lemondását”

 – fogalmaz az LMP elnöke.

Hozzáteszi: „Minden egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely azt bizonyítja, hogy nem zöld, hanem a legradikálisabb és ellenszenvesebb neoliberális hagyomány képviselője. 

Mindegy egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem ura annak, ami a saját csapatában történik és nem alkalmas városvezetőnek.”

Ungár szerint azok a pártok, amelyek pedig magukat baloldalinak tartják, de ezek után is kiállnak Walter Katalin mellett minden hitelességüket elvesztik. Az LMP álláspontja egyértelmű, Walter Katalinnak azonnal távoznia kell, a járatritkítást pedig vissza kell vonni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungár Péter

Facebook

Idézőjel

Amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem zöld, hanem a legradikálisabb és ellenszenvesebb neoliberális hagyomány képviselője.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 26. 12:14
Az ilyen dolgoknak csak a nemzeti oldaon van következménye. Ő is csak ugyanolyan arrogáns, mint Mártha István, Csáki Judit meg a sok lipsi 2 éve. Karó Geri pedig akkor is polgármester marad, ha hetekre leállna az egész BKV, mert ő Demszky legjobb (egyetlen tanítványa). Örök tanácsa: - soha ne csinálj semmit - minden a kormány, vagy a kerületek hibája, de soha nem tehetsz semmiről
coyote-0
2024. január 26. 10:44
Megússza. Jól emlékszem Kóka is mondott miniszterként hasonlót a vasúti mellékvonal bezárások kapcsán, hogy a békákat se kérdezik meg mielőtt lecsapolják a mocsarat. Semmi se történt maradt tovább miniszter.
Bicsike
2024. január 26. 09:51
Katalint megkérdezném, ha már ekkora gourmet, hogy a kígyók vajon kígyóznak e még?
CsakOlvas
2024. január 26. 08:40
Hehehe, a pulykát :) amúgy a békák már jól vannak? Csúcsértelmiség, meg felelős vezető, az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!