Ungár bement az ATV-be, neki is ment két ellenzéki pártnak

2024. január 31. 12:25

Mindeközben arról is szólt az LMP társelnöke, hogy igenis van igény Budapesten egy új, mértékletes, a város ügyeivel foglalkozó politikai pólus megjelenésére.

2024. január 31. 12:25

Minden visszajelzés azt mutatja, hogy Magyarországon és a fővárosban is vannak emberek, akiknek az a fontos, hogy a közügyek a fővárosban ne ócsárlásokról, de valódi, konkrét dolgokról szóljanak – mondta Ungár Péter, az LMP társelnöke az ATV Start című műsorában arra reagálva, hogy egyes felmérések szerint Vitézy Dávid egykori közlekedési államtitkár 16 százalékon áll annak ellenére, hogy hivatalosan be sem jelentette, indul-e a főpolgármesteri posztért a nyári helyhatósági választásokon.

A társelnök szerint ez a felmérés is azt bizonyítja, hogy 

van igény egy új, mértékletes, a város ügyeivel foglalkozó politikai pólus megjelenésére Budapesten. 

A hisztérikus ellenzék egy részében felmerült, mind vád, hogy Vitézy Dávid az LMP–Magyarország Zöld Pártja és a Fidesz-KDNP közös budapesti városvezető-jelöltje lesz, de Ungár idézte Gulyás Gergelyt, aki az ATV szilveszteri interjújában azt mondta, hogy a kormánypártok saját jelöltet állítanak Karácsony kihívójaként. „Ezzel kapcsolatban már nyertem egy Túró Rudit Szabó Tímeától” – mondta Ungár, aki úgy vélekedett, nem biztos, hogy jól gondolkodnak azok, akik a jelenlegi főpolgármester újrázását 100 százalékosra veszik.

Az ág is húzza szegény Momentumot”

– reagált az LMP-s politikus arra, hogy Donáth Anna az ATV hétfői adásában az LMP döntéseit értékelte. Mint mondta, nem érti, miért mondja a Momentum újdonsült elnöke, hogy nem zajlottak egyeztetések az ellenzék között. 

Az LMP társelnöke pedig a műsorban idiotizmusnak nevezte Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének Kárpátaljával kapcsolatos kijelentését.

A teljes adást itt nézheti meg:

Nyitókép: Ungár Péter, az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 3-án. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati_Adam
2024. január 31. 18:33
Egy nagyváros üzemeltetésének öt város üzemeltetési összetevője van: - Közmű (víz, gáz, fűtés, elektromos áram, szemét és hulladék elhelyezési szolgáltatás; - Közterület, közutak, hidak és fölüljárók, parkoló helyek és közparkok karbantartása és újak létesítése; - Tömegközlekedés; - Bölcsődei, óvodai és általános iskolai oktatás. - Önhibája miatt Jövedelemmel nem rendelkező, munkavállalásra alkalmatlan városi lakosok alap szintű szociális ellátása. A fentieken kívül a fővárosi és más önkormányzatnak nincs kötelezően, jogszabályban rögzített kötelezettségük.Ha telik rá, vállalhat kulturális és sport tevékenység számára létesítmények használatát, ilyenek létesítését. Karácsony ezeket a kötelezettségeket még megérteni sem képes, nemhogy megoldani. Ha a FIDESZ-KDNP, vagy más felállású vezetés (pl. KDNP-LMP) ismét veszít, csak a Demszky érához képest rosszabb vezetés teszi tönkre az így is megtépázott fővárost.
nanemane-0
2024. január 31. 13:40
Ungár a legnormálisabb ellenzéki politikus. Torockairól is jól beszél,aki elkezdte Vonát utánozni. Emlékszünk Vona is gárdamellénnyel kezdte aztán Gyurcsány végbelében fejezte.
P_F_Juli
2024. január 31. 12:55
A józanabb pestiek is az gondolják, hogy igény lenne. De hol van a jelölt, akire leadhatnák a voksot? Karácsonynak folyamatosan apad a támogatottsága, csak az elvakultak állnak ki mellette. Demszky éra van a láthatáron, nem sok hiányzik, hogy újra arra szintre süllyedjen a város közbiztonsága, és légköre. Mivel Budapest az ország fővárosa, a dolgozóinak tekintélyes hányada az agglomerációból, vagy az ország távolabbi szegleteiből ingázik, lassan logikus igény lenne, hogy a főpolgármestert is az ország válassza. A város bevétele éppen ezért egy jókora szeletében az országot illeti, és nem Budapestet. Hadd legyen már beleszólása másnak is, hogy megmaradjon az ország fővárosának, és ne egy patkányfészekké váljon!
Gullwing
2024. január 31. 12:50
Nem értem miért nyafog hisz a bandája is ezt a korcs, szánalmas, selejtes szart akarta polgármesternek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!