Szijjártó Pétert halálosan megfenyegették – az ukrán titkosszolgálat meg azóta is hallgat, mint a sír

2024. január 25. 14:34

Ebből a történetből is tökéletesen látszik, hogy Ukrajna egy uniós tagfelvételre alkalmas demokrácia, míg Magyarország egy büntiben lévő diktatúra. Ja, nem…

2024. január 25. 14:34
null
M. Kovács Róbert
M. Kovács Róbert

A fenyegetés az fenyegetés. Legyen szó selyemlepedőre helyezett lófejről, újságpapírba csomagolt döglött halról („Luca Brasi már a halakkal alszik…”), névre gravírozott pisztolygolyóról vagy külügyi szolgálathoz címzett robbantással riogató levélről.

A fenyegetést pedig illik komolyan venni, akárhonnan is érkezik. 

Na, nem azt mondom, hogy minden félőrült balliberális kanapéhuszár akasztást ígérő Facebook-posztja után állítsanak össze nyomozócsoportot! De ha egy ország külügyminiszterének felrobbantását ígérik ismeretlenek Ukrajnában, arra illik odafigyelni. És nemcsak a TEK-nek, amely szerv nálunk a védett vezetők életének megóvásáért felelős, hanem elsősorban az ungvári külügyminiszteri találkozót lebonyolító ukrán szakszolgálatoknak. 

A hírek szerint Szijjártó Péter január utolsó napjaiban találkozik Dmitro Kuleba kollégájával Ungváron, amelyet ismeretlen levélíró – finoman szólva – nem javasol a magyar diplomácia vezetőjének, ellenkező esetben „robbanó” meglepetés várja.

Meglehetősen elkeserítő, hogy egy országban, amelynek sok százezer, sőt: milliónyi állampolgárát segítette hazánk biztonságos helyre kerülni, valakinek eszébe jut így fenyegetőzni. 

De gondoljuk csak át, ki lenne képes egy ilyen kilátásba helyezett merénylet előkészítésére és végrehajtására. 

  1. Nos, Ukrajna titkosszolgálata mindenképpen. Vagyis, ha a következő néhány napban nem kerítik elő a fenyegetőt, és netán történik is valami, hát ők nem állnának éppen gyanú felett.
  2. Bármely más hírszerző ügynökség, amely jelen van a térségben. Ezt alighanem összeszámolni is képtelenség, nemhogy leellenőrizni.
  3. Az államhoz nem kötődő fegyveres szervezet. Mint a halállistáján magyar közéleti szereplőket, köztük Szijjártó Pétert és Orbán Viktort is szerepeltető Mirotrovec vagy az Azov ezred, amely kb. annyira áll az állami vezetés szoros felügyelete alatt, mint az oroszoknál a Wagner-csoport.
  4. És persze ott vannak a félőrült magányos öngyilkos merénylők, mint az helyi képviselő, aki kárpátaljai Kereckén kézigránátokat dobált a testületi ülés résztvevőire…

Vagyis akadnak néhányan, akik készek és képesek lehetnek egy politikai merénylet végrehajtására. A levél tehát nem tekinthető üres fenyegetésnek.

Ehhez képest én azért eléggé hiányolom az ukrán titkosszolgálatok nyilatkozatát, amelyben legalább megígérik, hogy mindent elkövetnek a levélíró(k) kézre kerítéséért.

De hiányolom a nyugat-európai balliberális politikai elit elítélő, elhatárolódó nyilatkozatait, és a felszólítást, hogy Ukrajna tegyen meg mindent az odalátogató külföldi politikusok életének megóvása érdekében.

De valahogy semmi…

És akkor most képzeljük el egy pillanatra, hogy Orbán Viktor elnöki találkozón Budapestre várja Volodimir Zelenszkijt… valaki pedig levélben értesíti Kijevet, hogy a népét mindenáron (értsd: erőszakos toborzással is) vágóhídra terelő diktátort (parlamenti ellenzéke nincs, választások nem lesznek…  lehet máshogy hívni…?!), Volodimir Zelenszkijt egy névre szóló lövedék várja Budapesten…

Na, akkor nem lenne ilyen csend.

Akkor Brüsszeltől Washingtonig Strasbourgtól Berlinig mindenki a magyar hatóságok cinkos passzivitásáról beszélne.

Mert, ugye, Ukrajna egy uniós tagfelvételre alkalmas demokrácia, míg Magyarország egy büntiben lévő diktatúra… Ja, nem…

(Nyitókép: Sergei Supinsky, AFP)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2024. január 29. 20:06
Európa internáci csőcseléke térden állva sátáni imával várta a mipetink halál hírét, de hiába... Vannak erők amik előtt a sátáni szakrális erők is csak halbókolni képesek és ezt előre memmontamm'...
Xplorator
2024. január 26. 17:38
de France 2024. január 25. 16:50 "nem tud meghatni a moszkovita Szijjártó halálos megfenyegetése aki azok oldalán áll akik két éve gyilkolnak nőt, gyerekeket, öregeket, családokat." Ukrajnát azért támadták meg az oroszok, mert az azovnáci ukránok 8 éven át gyilkolnak nőt, gyerekeket, öregeket, családokat. Majd fölfogod te is egyszer talán...
Tommaso
2024. január 25. 19:56
Közismert tény, amit az itt okádó orbántrollok sem cáfolnak, h a nemzetáruló Szijjártó magas orosz állami kitüntetést kapott, az Orosz Birodalom érdekében kifejtett sikeres politikai lépéseiért. Nem is csoda, ha ezért az ukránok és a hazaszerető magyarok megvetik. De hogy közülük bárki is megmerényelné??? Ugyan, kérem! Az ukránok alig várják, hogy normalizálhassák Orbánékkal a kapcsolatokat. Nekik MOST BIZTOSAN nem lenne érdekük egy ilyen merénylet.
Tommaso
2024. január 25. 19:54
bár sok orbántroll állitja, Ukrajna fenyegette meg egy NATO tagállam egyik politikusát" de tudjuk, ők sosem mondanak igazat. A mostani hamis kijelentésüket sem tudják bizonyitani semmivel. QUI PRODEST? AZ OROSZ BIRODALOM-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!