Az utazók ma nyertek, a rossz politikai reflexek veszítettek

2024. január 26. 14:41

Nem csaptak össze a köztársaságpárti erők és a birodalom, nem váltottunk se rendszert, se kormányt, nem támadott se Brüsszel, se Moszkva.

2024. január 26. 14:41
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Karácsony Gergely nemrég egy frusztrált hangulatú posztban a járatritkítás visszavonására kérte a BKK vezetőit. Jó döntés született, frusztrációra pedig semmi ok nincsen. 

Valójában semmi más nem történt az elmúlt napokban, minthogy a politika végre normálisan működött: a városvezetés hozott egy a közösségi közlekedést negatívan érintő döntést, a zöldpárt pedig – aminek az a dolga, hogy képviselje a közösségi közlekedést használókat -tiltakozott, és mindent megtett azért, hogy a döntést visszavonják.  

Nem csaptak össze a köztársaságpárti erők és a birodalom, nem váltottunk se rendszert, se kormányt, nem támadott se Brüsszel, se Moszkva. Persze a szellemi polgárháború hívei próbálták így beállítani a dolgot, hiszen 

abban konszenzus van a lövészárkok között, hogy politika szólhat bármiről, csak konkrét ügyekről nem. Mi pedig azért dolgozunk, hogy ezen változtassunk. 

Hogy ügyek mentén politizálni ne valami furcsa és meglepő dolog legyen, hanem maga a normalitás. Ehhez tartottuk magunkat az elmúlt napokban, és fontos sikert értünk el. 

Az utazók ma nyertek, a rossz politikai reflexek veszítettek. Sok ilyen napra van még szükség.”

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VitaLin
2024. január 26. 17:41
"abban konszenzus van a lövészárkok között, hogy politika szólhat bármiről, csak konkrét ügyekről nem." Ezt nagyon nem értem.... mi az, hogy konkrét ügyekről nem szólhat? Akkor mi a fészkes fenéről szól? A politikára bizonyos, vagy inkább majdnem minden konkrét ügy érdekében van szükség, egyébként nem lenne létjogosultsága. A politika nem egy holt ideológia, még akkor sem, ha pont a liberálisok szeretnék eként kezelni. Ezekkel az ideológiákkal pontosan az a baj, hogy bevonzzák a politikát a bűvkörükbe, és a politika révén kívánnak érvényesülni, pozíciókat szerezni. A politikának pontosan az a feladata, hogy értékteremtő környezetet biztosítsanak, és igenis ügyek mentén, lehetőség szerint ideológia mentesen.
olvaso9
2024. január 26. 16:12
El kell ismerni: a látlelet pontos, az írás tűpontos.
2024. január 26. 16:10 Szerkesztve
"abban konszenzus van a lövészárkok között, hogy politika szólhat bármiről, csak konkrét ügyekről nem." A politika érdekképviseletet jelent. Aki azt mondja, hogy ez nem kapcsolódhat konkrét ügyekhez, az szerintem súlyosan fogyatékos, így még politikusnak is alkalmatlan — hacsak nem progresszívnek, haladónak akarja beállítani magát, aki felfedezi a spanyolviaszt…
Box Hill
2024. január 26. 15:30
Nem reflex ez, hanem alapvető beágyazódott tehetségtelenség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!