Pressman üzent: Szorosan figyeli Amerika, Magyarország hogyan dönt

2023. június 30. 22:00

Függetlenség napi beszédében üzent a nagykövet.

2023. június 30. 22:00
null

David Pressman amerikai nagykövet beszédet tartott a Függetlenség napi fogadáson, többek között Semjén Zsolt előtt. Megjegyezte, hogy „innen körülbelül 120 kilométerre több száz fiatal amerikai férfi és nő, az Egyesült Államok fegyveres erőinek tagjai azért tartózkodnak Magyarországon, hogy ezekben a bizonytalan időkben is biztosítsák Magyarország és szomszédai biztonságát”. „A Magyarországon töltött idő alatt megismertem a magyar történelem nagyságát, a fékezhetetlen szellemet, és igen, a tragédiáit is.  Egy olyan történelmet, amely

 – fejtette ki.

Arról is beszélt: „Magyarország a NATO család tagja. Mint tudjuk, a családok bonyolultak tudnak lenni. Nem mindenki ért egyet mindenben. A családtagok néha nem értenek egyet, vitatkoznak vagy civakodnak.  De ami összetartja a családokat, az erősebb, mint ami szétválasztja őket. És mindig a család az első.”

Hozzátette: „Az európai történelem egy egyedülállóan sorsdöntő pillanatában vagyunk, amikor Oroszország folytatja brutális agressziós háborúját Ukrajna ellen. Ilyenkor nincs helye a barátokkal folytatott politikai háborúknak. Valódi háború fenyegeti ugyanis azt a világrendet, amelynek védelmén a NATO oly sokáig dolgozott. Azt akarjuk, hogy ez a háború véget érjen.  Békét akarunk.  De ez csak akkor történik meg, ha az oroszok felhagynak az egyoldalú agresszióval és hazamennek.”

Pressman kifejtette: „A háborús pártokról, a háborúpárti országokról sőt a háborúpárti nagykövetekről (is) szóló zaj ellenére a lármázás valójában nem lehet politikai álláspont. Ahogyan a feltétel nélküli megbékélés sem.”

Leszögezte a háború kapcsán, hogy 

Szorosan figyelemmel kísérjük, hogy Magyarország hogyan dönt.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo6
2023. július 31. 22:16
Magyarország mindig helyesen dönt, nigger. Mindig.
makapaka2
2023. július 31. 18:55
De jó is lesz, ha eltűnik majd Magyarországról ez az alak!
tikkadt-szocske
2023. július 31. 16:26
Pressman üzent: Szorosan figyeli Amerika, Ja. Szorosan hátulról.
bagira002
2023. július 15. 17:30
Nem érdekel , hogy Pressman a farkának nem tud parancsolni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!