Hazamenekített hadifoglyok

2023. június 12. 13:38

Nálunk a magyarellenes sajtó pillanatok alatt nagydobra verte.

2023. június 12. 13:38
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

»Egy Zotmund nevű katona merényletre készül Pozsonynál«, írta meg az index.hu 1051-ben. »A magyarok az éj leple alatt el akarják süllyeszteni a német hajókat«, számolt be Dobrev Klára Brüsszelben I. András várható terveiről. »A budai vár a nap folyamán őrizet nélkül marad«, harsogta internetes felületén 1541 augusztus 29-én hajnalban a telex.

Az információ emberéleteket követelhet, eldöntheti háborúk és így nemzetek sorsát.

Aki pedig a saját hazája ellen használja fel ezeket, arra van egy szép összetett szavunk. Az ukránok külön kisfilmet készítettek, amelyben száj elé tett pisszt jelző ujjal kérik (szólítják fel) az ország lakosságát, hogy hallgasson, ha a tervezett offenzíváról bármilyen tudással bír.

Nálunk a magyarellenes sajtó pillanatok alatt nagydobra verte, és megfelelő szövegkörnyezetbe helyezve tálalta, hogy orosz hadifogságba esett ukrán katonákat szállítottak Magyarországra.

Ez valóban nem szép dolog, ha ki akarunk maradni a konfliktusból, ne játsszunk bérhadifogolytábort. Csakhogy szép lassan kibomlott a valóság; illetve amennyire ez jelenleg kihámozható, mert persze nem is biztos, hogy minden diplomáciai lépésről mindenkinek tudnia kell. Tizenegy kárpátaljai magyart, az orosz ortodox egyház közbenjárásával sikerült Magyarországra menekítenünk. Tizenegy férfit, akit besoroztak és elküldtek egy véres hadszíntérre egy olyan háborúban, amihez semmi közük, meghalni egy olyan államért, amely szülőföldjüket bekebelezte, az anyanyelvhasználatukat ellehetetleníti, és másodrangú polgároknak tekinti őket; leszámítva a hadkötelezettséget, mert attól elfelejtették őket eltiltani.”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. június 13. 13:11
SOHA TOBBE BALOLDALT !
Krupp Skya
2023. június 13. 08:00
Ezektől a libsiktől erkölcsi tartást várni olyan, mintha mérgeskígyótól azt várnánk hogy majd lehiggad.
szandi-mandi
2023. június 12. 21:32
A lényeg az, hogy büszkék vagyunk a magyar vezetésre, akik kárpátaljai magyarok megmentésére vállalkoznak igencsak bonyolult helyzet közepette is. Köszönet és tisztelet a közreműködő egyházaknak. A ballibsik meg szarják össze magukat szégyenükben.
Lajoss
2023. június 12. 21:24
Banánköztársaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!