Marco Rossi a magyar-litván meccs után: Jelenleg semmit nem számít az első hely

2023. június 21. 06:20

A szövetségi kapitány szerint „a kis részletekben még mindig van javítanivaló, amin dolgozni fogunk”.

2023. június 21. 06:20
null

Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett volt a litván csapat elleni 2-0-s győzelemmel, de annak nem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy a magyar labdarúgó-válogatott átvette a vezetést Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában.

„Jelenleg semmit nem számít az első hely, mivel még csak három meccs ment le.

senki nem adja olcsón a bőrét, de ez így is van rendjén” – mondta az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki saját bevallása szerint feszülten élte meg az összecsapást, kiváltképpen 15-20 perc után, amikor a fölény ellenére is 0-0 volt az állás, de egygólos előnynél sem nyugodott meg. Hozzátette, ennek oka volt, hogy a bíró minden kétes szituációban a riválisnak ítélt.

Kérte a játékosoktól, hogy többet lőjenek kapura

Az 58 éves szakember szerint nincs mindig igaza, de néha azért igen, ezért nem véletlenül kérte azt a játékosaitól a podgoricai 0-0-t követően, hogy többet lőjenek kapura.

„Ma sokszor megtettük. Nem mindig sikerrel, de ha meg sem próbáljuk, akkor nehéz gólt szerezni, főleg egy mélyen védekező riválissal szemben” – mondta Rossi, hogy miért

örült a 28 kísérletnek.

„Montenegróban a ritmusváltások is hiányoztak, de ezúttal megvoltak. Ehhez muszáj volt kockázatot vállalni a több támadóval. A kis részletekben még mindig van javítanivaló, amin dolgozni fogunk”.

Arra a felvetésre, hogy a csapatba kerülő játékosok rendre jó teljesítményt nyújtottak, mint például most az első gólt szerző Varga Barnabás, úgy reagált, reményei szerint örökké tart ez a szép hagyomány.

„Minden kerethirdetésnél kritizálnak. Egyszer lehet szerencséje az embernek, másodjára lehet véletlen egybeesés, de ha ez folytonos, akkor esetleg lehet, ért hozzá valamicskét az ember” – fogalmazott Rossi.

Litván szövetségi kapitány: A jobb csapat győzött

Kollégája, Edgaras Jankauskas a vereség ellenére látott pozitívumokat is a csapata játékában, egyúttal kiemelte, tanítványai ilyen mérkőzéseken tudnak fejlődni.

„A jobb csapat győzött. Magyarország nagyon erőteljesen kezdte a meccset, nagy nyomás alá helyezett minket, ami sok nehézséget okozott nekünk. A második félidőben már voltak jó pillanataink, amelyek kis reményt adtak nekünk. Nagyon tetszett riválisunk játéka, minden szegmensben jobb volt, kezdve a technikai képzettségtől” – összegzett elismerően a litván szövetségi kapitány.

A játékosként 56-szoros válogatott szakvezető azok után, hogy Szerbiától és Magyarországtól is 2-0-s vereséget szenvedett együttese az MTI érdeklődésére azt mondta, a csoport két favoritja közül a szerbeknek több ismert sztárjátékosa van, ennek ellenére nem állítaná, hogy a magyarok kevésbé erősek.

A magyar válogatott a következő, szeptember 7-i játéknapon a nagy rivális, Szerbia vendége lesz Belgrádban.

(MTI)

***

Nyitókép: Marco Rossi Facebook-oldala

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2023. június 21. 12:02
De léteznek, csak az elnevezésük változott. Azért én emlékszem, amikor a tokiói olimpiai selejtezőm az Amancióval felálló spanyolokat ütöttük el az olimpiai részvételtől, amúgy, nagyjából igaz, amit az olimpiáról írtál. De három - az három.
GéKI
2023. június 21. 09:27
"Minden kerethirdetés után, ha feltévedek véletlenül a közösségi oldalakra, úgy tűnik, én vagyok a legnagyobb idióta Magyarországon. Egyszer lehet szerencsénk, kétszer lehet, de ha ez többször megtörténik, lehet, még egyszer aláhúzom, csak lehet, hogy a stábbal együtt picit jobban értünk a labdarúgáshoz, mint a hentes, vagy a youtuber. Nincs igazam? Bolond lennék?” Ez - nagyon nem tetszett... de nagyon nem!! ... még időben kellene szólni neki... !!! José Mourinhó azért még nagyon mesze ... előtte van!... "Amit szabad jupiternek azt nem szbad ... "... kicsik még azok a mesebeli ökröcskék...!!!
c.critical
2023. június 21. 08:49
Azért én örülök neki, főnök.
balbako_
2023. június 21. 08:32
Nem játszottunk jól, de nyertünk és ez a lényeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!