Soha nem voltunk még ennyire távol Európától a Momentum szerint

2023. május 01. 13:09

„Európai értékek és szabadság nélkül nincs európai jólét” – fogalmazott Donáth Anna, a párt EP-képviselője.

2023. május 01. 13:09
null

Soha nem voltunk még ennyire távol Európától – fogalmazott Kele János, a Momentum elnökségi tagja az uniós csatlakozás 19. évfordulója alkalmából hétfőn az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint.

Közölték: hétfőn délelőtt a Momentum Mozgalom feltette az Európai Unió zászlaját a Karmelita előtti kordonra, hiszen Magyarország 19 évvel ezelőtt, 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz.

Donáth Anna, a párt EP-képviselője szerint az Európától való távolodás egyik szimbóluma a Karmelita előtti „építési kordon”, amely mögé cinikusan bújik el a miniszterelnök. Most már az is világos: a kordont a hatalom akár könnygázzal is hajlandó megvédeni.

Donáth Anna: Európai értékek és szabadság nélkül nincs európai jólét

„EU-csatlakozásunk 19. évfordulóján muszáj emlékeztetnünk magunkat: európai értékek és szabadság nélkül nincs európai jólét. Aki ezzel próbálkozik, az hazudik magának és a választóknak, és szükségszerűen kudarcot vall” – fogalmazott Donáth Anna.

A Momentum szerint nincs ok az ünnepre,

már a közintézményekről is hiányoznak az uniós zászlók. Nincs mit ünnepelni többek között a tanár- és diákellenes „bosszútörvény” miatt sem, amelyben „alapvető emberi és dolgozói jogaiktól fosztják meg a tanárokat. Mindezt kordonok mögül, rendeletekkel kormányozva” – fogalmazott Kele János.

A Momentum véleménye egyértelmű: európai országban nincs helye kordonnak, nincs helye az embereket kisemmiző rendeleti kormányzásnak - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Nyitóképen Kele János, a Momentum elnökségi tagja. Fotó: Képernyőfotó

***


 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. május 02. 14:30
Ez így van. Nyilván vannak ott is nagyszerűek, csak a kimenetből az látható, h. NEM a zöm. A gyerekekkel is elszaladt a ló, nem biztos, h. a jogokra, de a kötelezettségekre kevéssé építő társadalmi közeg a teljesítménynek kedvez.
dezodor
2023. május 02. 09:16
Európai érték ??? Várjunk csak ..... KETTŐS MÉRCE , nemdebár ???
Bokros Birka
2023. május 02. 08:03
Nem kellene a libsi szart keverni lila zsiráfok!
Magyarvagyoknemturista
2023. május 01. 21:28
Pedig már több mint ezer éve itt vagyunk. A momentum nélküli Momentum megint a gazdái szavát reklámozza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!