„Az ellenzéki érzelmű olvasóink nyugalmának megzavarására alkalmas” – az amerikai kampánypénzek nyomába eredt a 24.hu

2022. szeptember 29. 22:29

Karácsony visszalépése, Action for Democracy, Korányi Dávid, és a végén 1,8 milliárd forintnyi támogatás Márki-Zayéknak. A 24.hu újságírói megpróbálták kirakni a puzzle hiányzó részeit, de csak a kérdésfeltevésekig jutottak, az erős állításoktól tartózkodtak.

2022. szeptember 29. 22:29
null

Közel egyórás podcastban ment neki a 24.hu Márki-Zay Péternek. Az újságírók már a felvezetőben azt ígérik, hogy „az ellenzéki érzelmű olvasóink nyugalmának megzavarására alkalmas tartalommal” jelentkeznek.

Honnan is indul ez az egész?

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter a csúfosan elbukott választás után 4 hónappal, augusztus végén beszélt először arról a Magyar Hang podcastjában, hogy külföldről kapott támogatást. Először csak több százmillióról volt szó, majd kiderült:

1,8 milliárd forint érkezett Amerikából, ami az ellenzéki kampány költségének nagyjából a felét teheti ki.

„Ez a tengerentúli kapcsolat vagy network, ami betalált Márki-Zay Péterhez, az ellenzéki folklór szerint korábban Karácsony Gergely alatt volt az előválasztáson, De mivel az a projekt összecsuklott, és Karácsony kijelölte partnerét, magától értetődő lett, hogy a háttér megtalálta az útját Márki-Zayhoz” – hangzik el a műsorban Nagy Gergely Miklóstól, aki pár napja hosszú cikket is írt a témában.

A műsor szereplői szerint a pártok nagyjából 1,2 milliárdot adtak be az állami támogatásukból a közösbe, körülbelül 400 milliót sikerült összekalapoznia „mikrodonációkba” itthonról Márki-Zayéknak, és a fennmaradó részt érkezhetett Amerikából, például az Action for Democracy szervezettől, akik – saját bevallásuk szerint – amerikai magyarok adományait utalták tovább Magyarországra. 

„Hivatalosan ezt tudjuk, azonban újságíróként, közélettel foglalkozó emberként a kérdőjelek csak nőnek” – fogalmazta meg szkepszisét Nagy Gergely Miklós, aki azt a kérdést is felvetette Korányival kapcsolatban, hogy a 2019-es tanácsadói szerepe Karácsony mellett már nem a párbeszédes politikus miniszterelnök-jelölti ambícióinak építése lehetett-e?

De a 24.hu-s újságírók kitértek arra is: ellenzéki mércével mérve

rengeteg pénz és erőforrás volt a 2022-es kampányban, (itt volt például Bernie Sanders kampányfőnök-helyettese is) mégis most lett a legnagyobb a vereség.

A műsort, amelyben számos más érdekes kérdés, például Bajnai Gordonék szerepe is felmerült, ide kattintva hallgathatja meg.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. szeptember 30. 08:28
Jó, hát a háttérhatalom részéről a polgári országvezetés megbuktatása már régóta napirenden van és valószínűleg sokkal több pénzt kapott az ellenzék, mint amiről tudunk.
7370
2022. szeptember 30. 07:58
Talán valaki emlékszik valaki Virág elvtárs elhíresült mondatára "Egyszer kérni fogunk valamit Öntöl Pelikán elvtárs. A nyugati elvtársak kértek de nem kaptak. Az elvtársak nagyot buktak valakinek biztos tuti helyeket pozíciót kínáltak de mivel nem jött össze az összellenzéki győzelem a pénzemberek lehet kicsit dühösen reagálnak. Ígéret most is van létrejött az árnyékkormány és még ki tudja mit találnak ki. Egy biztos ez a szemét banda soha nem fog nyerni. Kár a pénzért.
RasPutin
2022. szeptember 30. 07:18
Az orosz kampánypénzek mely a fidesz felé áramlottak a mandiner fog nyomozni?
szürkeSzarvas
2022. szeptember 30. 07:15
"Ellentüzet" gyujtottak,mint az indiánok a prérin-megelőzendő (elfedendő) és összezavarandó a "szálakat". A 24.hu ugyanolyan része a puccsista ciazsidók mozgatta ezközöknek,mint a többi hasonló NGO es egyéb civilnek hazudott alakzat és a Klubrádioval az élen.. (A Bolgár úr is akkor akarná leleplezni a feketepénzező hitsorsosokat,amikor piros hó esik-hiszen a közös "szabadságharcukat" vivják a gojimok ellen a deep state világhatalmi poziciói átmentésére.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!