A kormány kezdeményezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását

2021. szeptember 15. 08:22

A világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt pedig egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.

2021. szeptember 15. 08:22

A kormány kezdeményezi a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását az Országgyűlésnél – tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-t.

„A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig”, erről a kormány keddi ülésén született döntés – tartalmazza a közlemény.

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslat hamarosan az Országgyűlés elé kerül, így azt az elsők között veheti napirendjére a parlament az őszi ülésszakon – tették hozzá. Mint írták: a törvény hatályának meghosszabbítása azért szükséges, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt pedig egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma. Mindez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását. Annál is inkább, mert az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést – hangsúlyozták.

A KTK emlékeztetett: az Országgyűlés legutóbb májusban hosszabbította meg a törvény hatályát, ezzel a veszélyhelyzeti rendeletek hatálya az őszi parlamenti ülésszak első napját követő 15. napig tolódott ki. „A parlament elé kerülő törvénymódosítás értelmében január 1-jéig ismét meghosszabbodik a koronavírus elleni törvény hatálya. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzetnek a törvény hatályvesztését megelőző megszüntetését” – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. szeptember 15. 09:50
Esse értem. A foci ebén, a buzifelvonuláson, az augusztus 20-i ünnepségeken, az eukarisztikus kongresszuson, a vébé selejtezők idejére és hejszíneire felfüggesztődik a járvány?? Hogy lessz most a vadászkiállítással? Ott fog fertőzni a kis szemét korona, vagy nem? Meg most látom, hogy Fegyőr Bandi Pécsre készül prájdra - ott azér nem szoktak ám távolságot tartani, hanem bizony előfordul ám testi kontaktus. Az nem veszéjes járványügyileg??? Főni, azér legyetek már következetesek ebbe az egész cirkuszba, legalább minimálisan!
röviden
2021. szeptember 15. 09:10
És akkor most továbbra sem ülésezhet a Parlament? :)
olajfa1
2021. szeptember 15. 08:39
A delta tényleg nem játék! Erről még Gyurcsány Ferenc is így vélekedik! Ezért mindenki vigyázzon ömnagára! Senki sem vigyázhat arra aki nem oltatta be magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!