A DK nem támogatja a vészhelyzet meghosszabbítását

2021. április 21. 14:11

A párt szerint „gyomorforgató Orbánék nyílt hataloméhsége”.

2021. április 21. 14:11

A Demokratikus Koalíció a közleményében azt írja, hogy bár május 23-án megszűnne a kormányrendeletek 90 nappal meghosszabbított hatálya, „Orbánék egy kedd este benyújtott törvényjavaslattal őszig meghosszabbítanák azt, így a veszélyhelyzetet is”.  Úgy fogalmaznak, „az indoklás szerint ez a fokozott védekezés miatt elengedhetetlen, ami azért is furcsa, mert a kormánynak eddig nem volt fontos a védekezés, helyette az Adrián jachtozgattak és különböző alapokból számolatlanul szórták a pénzt a kormánytagok hobbijaira és az egyházaknak”.

A párt szerint a mostani javaslat sem szól másról, minthogy a kormány teljhatalma a veszélyhelyzet után is megmaradjon. A Demokratikus Koalíció szerint „gyomorforgató Orbánék nyílt hataloméhsége, amikor

amikor a regisztrált munkanélküliek fele egy fillér segítségre sem számíthat, amikor magyar vállalkozások és családok mennek tönkre érdemi segítség híján”.

Ezért közlik, hogy a DK nemet fog mondani Orbánék teljhatalmának meghosszabbítására, a kontroll nélküli kormányzati ámokfutásra, és felszólítjuk a kormányt, hogy saját hatalmának bebetonozása helyett végre érdemben foglalkozzon az emberek problémáival, a romló gazdasági mutatókkal, fékezze meg az elszabaduló árakat, és a dolgozók elüldözése helyett adjon valódi segítséget az egészségügynek! Vegyék észre, hogy mekkora a baj, kezdjenek el végre dolgozni!” – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. április 21. 16:40
Tömeggyilkos DögKeselyűk!
balbako_
2021. április 21. 16:35
Egyszer siránkoznak, hogy a járvány miatt nem kéne bevezetni az óvatos nyitást, másrészt meg szerintük nincs vészhelyzet. Szánalmas kis pártkukacok.
Newman
2021. április 21. 16:32
DögKeselyűk!!!!
vip era
2021. április 21. 16:25
Egyébként ki nem szarja le ,mit nem támogat a dk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!