Most már közös listán indulna a Momentum is

2020. november 29. 18:03

Eldőlt a listaállítási vita az ellenzéki oldalon.

2020. november 29. 18:03
null

Egységes ellenzéki listát szeretne a Momentum is – döntötték el a párt vasárnapi küldöttgyűlésén. Az Azonnali erről szóló beszámolójából kiderül, immáron Fekete-Győr András pártja is támogtja, hogy az ellenzék egy egységes, közös listán szálljon versenybe a kormánypártokkal a 2022-es országgyűlési választáson. A Momentum volt az utolsó olyan ellenzéki párt, mely elhatározta volna magát a döntés mellett. Míg a DK, az MSZP és a Párbeszéd a kezdetektől támogatta az ötletet, az LMP és a Jobbik inkább egy két- vagy háromlistás indulást támogatott volna. Fekete-Győrék döntése lehet a vízválasztó, ugyanis a párt sokáig nem akart megnyilvánulni a kérdésben.

A közös listaállítás mellett lehet azért döntött a párt, ugyanis az országgyűlés nemrégiben elfogadta Volner János, a Volner Párt képviselőjének indítványát, mely szerint csak olyan párt indulhasson a választáson, melynek 27 helyet 71 egyéni választókerületben van jelöltje. Tekintve, hogy 106 egyéni választókerület van az országban, ez automatikusan eredményezte az ellezéki összeállást, hiszen a legtöbb párt matematikailag sem tudna másképp indulni. További kérdés marad ugyanakkor, hogy a magukat harmadik utasként definiáló ellenzéki pártok, így pl. a Kétfarkú Kutyapárt, a Szanyi Tibor alapított ISZOMM, vagy a Pálnikás József-féle Új Világ Néppárt sorsa mi lesz. Míg az – immáron vélhetően közös listás – ellenzéki pártok hajlanak a megegyezésre a kétfarkúakkal, a párt vezetője, Kovács Gergely továbbra is kitart az egyéni indulás mellett.

Fotó: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (középen) beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Mögötte Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (balra) és Donáth Anna Júlia, a párt akkori alelnöke, mandátumot szerző képviselők. (MTI/ Illyés Tibor)

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. november 30. 13:10
Ávós, pufajkas utódok, kubélák, egymas kozott!
Bokros Birka
2020. november 30. 12:28
Hát amit összeöntögetnek az nem a többség az a moslék!
többsincskiraly3
2020. november 30. 12:02
Senki nem gondolhatta komolyan az ellenkezőjét. Ez a magyarul beszélő, internacionalista, bolsevista társaság, az ötödik hadoszlop /kiegészítve a "hasznos hülyékkel"/Lenin// azt teszi, amiért a fizetését kapja. Kun Béla, Szamuely, Lukács György és a többi hazátlan tömeggyilkos visszataszító utódainak ez a feladata, erre szerződtek. Hazaárulók? Hát persze, hogy azok. de ilyenek mindig voltak magyar nép történelmében. Hegedűs hadnagy az egri várban, Ocskay brigadéros, Károlyi Mihály, Rákosi bandája, majd Kádár, Marosán, Apró, Biszku stb. Majd jött az SZDSZ, a napfényre lépett banditák, most meg ezek.. De nem csak nálunk van így. Gondoljunk csak de Gaulle tábornokra. Mit is mondott? Jó, hogy véget ért a II. világháború, mert eddig a franciáknak csak 60%- volt kollaboráns, ha még egy évig tart, 80%-uk lett volna az . Szóval, így kerek a világ..
formaegy
2020. november 30. 11:46
"Egységes ellenzéki listát szeretne a Momentum is" ))))))))))))))))) Naná, hiszen Gyurcsány lenyilazta őket.)))))))) Tele lett a gatya, megkapták az ukázt, hogy jobban járnak, ha a májzsugoros cefreszagú fenekébe bújnak.))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!