Az azonosított fertőzöttek száma 1086-tal nőtt Magyarországon

2020. október 03. 09:35

Elhunyt tizennégy krónikus beteg.

2020. október 03. 09:35
null

A kormányzati portálon azt írták: 29 717-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 812-re emelkedett, 6824-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 081. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 52 százaléka, a gyógyultak 35 százaléka budapesti. 704 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 749-en vannak, a mintavételek száma 751 217-re nőtt.

Védekezés

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért egy hónappal meghosszabbították a járvány miatti határellenőrzést, és továbbra is az általános szabályok betartását kérik.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is. A vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik mindenkitől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Idősek és krónikus betegek

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van. Az idősotthonok fenntartóinak mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért – hangsúlyozták.

Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog! – írták.

Területi megoszlás

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (10 835) és Pest megyében (3974) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (1539), Fejér (1316), Csongrád-Csanád (1295), Hajdú-Bihar (1263) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (1220). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (292).

(MTI)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2020. október 03. 15:09
A szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában is magas a napi koronavírus fertőzöttek száma. Kronen Zeitung írja 03.10.2020 13:11 1058 új koronafertőzés: a legmagasabb március 26. óta.
Pierre
2020. október 03. 12:31
Napi 220 halottat jelez elő Magyarországra a legelismertebb amerikai kutatóintézet. Ha minden így megy tovább, akkor az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a koronavírus-járványnak. https://telex.hu/koronavirus/2020/10/03/koronavirus-magyarorszag-elorejelzes-tetozes-halaleset Kellene vegre valami ertelmeset is csinalnia a maffiaallamnak, a tovabbi milliardos lopasok szorgalmas biztositasa helyett.
Kvasztics Fedor
2020. október 03. 12:30
Senkit nem röhögtek ki, te pedig gyerekes módon feleselsz, kötözködsz. Müller Cecília általad idézett mondandója is arra világított rá, hogy a maszk mellett kell annak a türelmes viselése, a távolságtartás, a higiénia, tehát magától a maszktól ne várjunk csodát. A mai helyzet pedig nem vethető össze a tavaszi helyzettel, hiszen a mostani esetszámok jóval magasabbak. Ezen nem lehet csodálkozni, hiszen várható volt, hogy az emberekben nem elég mértékű az önkorlátozásra való hajlam, a járvány csendesedésével meginduló tömegmozgások vissza fognak ütni. Az is nyilvánvaló, hogy az elégséges óvóintézkedések és a gazdaság megóvására tett intézkedések egymás ellen hatnak. Az ellenzéknek pedig nincs más dolga, mint kiválassza, hogy éppen melyiknek a kritikája hozza a legtöbbet a konyhára, melyik kormányintézkedésre lehet rámondani, hogy az sok, vagy kevés, hiszen ez nem kerül semmibe. Felelősségük nincs, hatáskörük nincs, ha lenne is, azt a kormányra hárítják, és boldogan szurkolnak a minél több fertőzöttért, áldozatért. Minden intézkedésből levezetnék az éppen aktuális demokrácia deficitet, jogállamisági hiányt, vagy az éjszakai élethez való jog hiányát. És igen, azt sulykolják, te is azt teszed, hogy nem kell komolyan venni a védekezés intézkedéseit. Ettől szemét az egész ellenzék.
Da Vinci
2020. október 03. 10:23
,, 29 717 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. ,, ,,A MOK elnöksége március 15-i nyilatkozatában modellezésekre hivatkozva azt jósolta, hogy egy hét elmúltával 7-8 ezer, két héttel később - tehát március végén, április legelején - pedig akár 50-60 ezer koronavírusos beteg lehet Magyarországon.,, Szóval akkor most októberben még egész jól állunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!