A DK az MSZP-ből, a Jobbik a Párbeszéd ifjúsági tagozatából igazol

2020. március 02. 17:53

A Jobbik elnöke elismerte, óriási az átjárás az ellenzéki táboron belül.

2020. március 02. 17:53

Jakab Péterrel készített interjút kedden a Válasz Online. A beszélgetés során kiderült: a Jobbik elnöke szerint a pártnak a bizonytalanokat és a csalódott fideszeseket is meg kell tudnia szólítani, és bár nem elsősorban az ellenzéki szavazókat kell átcsábítaniuk, Jakab Péter elismerte: az ellenzéki táboron belül „óriási az átjárás”.

„A balos pártokkal már akkora az integráció, hogy sajtóst is a Karácsony Gergely-féle Párbeszédből igazoltak” – szólt a kérdés a Jobbik elnökéhez annak kapcsán, hogy Szapanyos Anettel egyeztették az interjút, aki „öt éve még a Párbeszéd Zöld Frontjának elnökségi tagja volt.

„Lehet, nem tudom” – válaszolta Jakab Péter, majd hozzátette: „azt tudom, hogy Anett jobbikos. Az ellenzéki táboron belül pedig, igen, óriási az átjárás. Nekünk persze nem elsősorban az ellenzéki szavazókat kell átcsábítanunk. Az a kormányváltáshoz nem lenne elég. Márpedig én kormányváltást akarok. Nekünk a bizonytalanokat és a csalódott fideszeseket is meg kell tudnunk szólítani. Amire jobbak az esélyeink, mint a DK-nak”.

Jakab Péter szerint legitim vita tárgya lehet a külhoni magyarok szavazati joga

Arra a kérdésre, hogy egy lehetséges DK-val közös kormányzás esetén mit tenne a Jobbik új elnöke, ha Gyurcsány Ferenc felvetné, elvenné a határon túl élő magyar állampolgárok szavazati jogát, Jakab Péter úgy fogalmazott: „az, hogy akik nem itt adóznak, hogyan szóljanak bele az itteni politikába, szavazat szintjén, netán szószóló útján – ez legitim vita lehet.”

A Jobbik új elnöke tehát úgy látja, „megosztó ez a kérdés”. Jakab Péter úgy fogalmazott: „van, aki szerint természetes, hogy minden állampolgárnak jár a szavazás joga, de legalább ennyien vannak, akik azt mondják: aki soha nem adózott ide, az ne szóljon bele abba, hogyan és kik osztják újra az adóból befolyó pénzeket”.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. március 03. 12:09
Jakab Péter! Szarból szarba lépegettek. Észre sem lehet venni a különbséget!!
antioxi
2020. március 02. 22:40
A nemzet Fletója ad majd jákobnak egy portás-helyettesi állást a fehér házban.
zakar zoltán béla
2020. március 02. 22:34
Rákóczi téri qák vagytok még?
annamanna
2020. március 02. 22:11
A hosszas interjúból egy meglepően (meglepően??) sunyi ember képe bontakozott ki. Egy csöppet sem szimpatikus, nem csodálom, hogy olvad a pártjuk, mint a jéghegy. + A jobbik-lmp-momentum alternatívának (szemben a dk-mszp-p összefogással), szóval az ellenzék két külön tömbbe tömörítésének nincs semmi értelme. Régen túllépett az idő azon a mantrán, hogy ők "21. sz-i pártok", ők teljesen új és friss arcok, és hogy ők képesek becsatornázni azokat, akik Gyurcsányékra nem szavaznának. Nem képesek rá. Jakab-Ungár-Fegyőr ugyanúgy nem alternatívája a Gyurcsány-Tóth-Karácsony tömbnek, ahogyan Orbánnak sem. Fölösleges tovább játszani a "szűzlányt a kupiban". This is the new shit https://www.youtube.com/watch?v=4kQMDSw3Aqo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!