Index: Ki sem futhatott volna a Hableány

2019. július 31. 13:54

Egy szakértői anyag szerint két matróz nélkül nem is lehetett volna a nyílt vízen a szerencsétlenül járt sétahajó. A hajót üzemeltetőjének képviselője cáfolta a szakértői állításokat.

2019. július 31. 13:54

Két matróz helyett csak egy segítette a kapitány munkáját, vagyis hajózásra alkalmatlan volt a Hableány – legalábbis ezt állítja az Index a birtokába került legfrissebb szakértői véleményekből. Mint a szakértőket idézik, a „Hableány az esemény idején és helyén az egy fő matróz hiánya miatt nem volt alkalmas a hajózásra”. 

Információjuk szerint a személyzet létszámának növelése már az előző hajóbizonyítványba is bekerült. Mint írják, a nyilatkozó szakértő azt is hozzáteszi, hogy ezt a hajó vezetőjének kellett volna jeleznie az üzembentartó, vagyis a Panorama Deck Kft. felé.

Megszólaltatta az Index Borbély Zoltánt, a Panorama Deck Kft. egyik jogi képviselőjét, aki a portálnak elmondta: nem igaz, hogy a Hableány alkalmatlan volt, minden hatósági engedéllyel rendelkezett. „A plusz egy matróz azt jelentette volna, hogy még egy ember életét veszíti a tragédiában. A radar pedig nem kötelező műszaki felszerelése ezeknek a hajóknak” – mondta.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2019. augusztus 02. 19:49
Az index, ott mindig tudják a tutit!
nyugalom
2019. augusztus 02. 19:49
Az index, ott mindig tudják a tutit!
Secnir
2019. július 31. 20:42
bezsa-behu az index megszólaltatott egy szakértőt, aki állított valamit, a pártatlan tájékoztatás jegyében pedig megszólította az ellenérdekelt felet is. (ezt úgy hívják, hogy pártatlan újságírás) nem az index találta ki, nem az index volt a forrás, hanem a szakértő meg az ügyvéd. erre mindenki az indexet fikázza, hogy milyen ghecy, hogy ilyet le mer írni. gondolom furcsa a független tájékoztatás, vagy fáj, hogy az origo/prostisrácok/8888 szentháromságból eszébe sem jutott utánajárni senkinek, hogy minden oké-e minden oldalon?
békalepcse
2019. július 31. 20:29
...és innentől fogva le sem darálta a nagyvas a kisebbet... Persze a ballibsi logika azerint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!