Férfi holttestét találták meg a Dunában

2019. június 03. 13:18

A BAON.hu információi szerint egy férfi holttestére bukkantak Hartánál.

2019. június 03. 13:18

Mint a Bács-Kiskun megyei portál írja hétfői cikkében, egy mezőgazdasági termények rakodására alkalmas vízi eszközben akadt fenn a holttest. Tudosításuk szerint a hatóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, helikopter, járőrhajó, motorcsónak, mentőkocsi és több rendőrautó is érkezett. A helyszínelés jelenleg is tart – írják.

Nem sokkal dél után, egy frissítésben azt közölték: információik szerint a holttest megtalálója szerint az áldozat egy középkorú férfi, aki ázsiai származású. Háromnegyed egy után azt írták, az ORFK a megkeresésükre nem erősítette meg ezt az értesülést, csak annyit mondott, hogy tart a helyszínelés.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy több holttestet találtak Ercsinél. Ezt később a rendőrség cáfolta.

Sajtótájékoztató: Napokon belül megkezdődhet a Hableány kiemelése

Már csak a 200 tonna emelésére képes Clark Ádám darut várják a dunai hajóbaleset helyszínére a mentés vezetői – közölte a mentés koordinálásával megbízott Terrorelhárítási Központ főigazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. 

Hajdu János elmondta, hogy az eszköz várhatóan csak néhány nap múlva érkezik a Margit hídnál múlt szerdán történt baleset helyszínére, mert a Duna magas vízállása miatt a daru nem fér át a hidak alatt. Hozzátette, hétfőn az áramlás sebességének várható csökkenése miatt a búvárok már „érdemi mozgásra” is képesek lehetnek a víz alatt, illetve közös koreai-magyar merülésekre is sor kerülhet.

A sajtótájékoztatón a budapesti dél-koreai katonai attasé ismételten köszönetet mondott a magyar hatóságoknak az erőfeszítésekért, és azt is hozzátette: 110 órával a baleset után kijelenthető, hogy nincs remény túlélők találására.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról bővebben itt számoltunk be.

(Borítóképünkön a hartai helyszínelés látható, Fotó: Gábor János/baon.hu)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2019. június 03. 17:41
"Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy több holttestet találtak Ercsinél. Ezt később a rendőrség cáfolta." Hú, de meglepődtem. :))
Palika1955
2019. június 03. 17:09
Egy dolgot nagyon nem értek. Miért vityka testőrparancsnoka "írányítja" a mentést, illetve a kiemelést? Ez a figura nem egy szakember, fogalma sincs az egészről.
pollip
2019. június 03. 15:35
A dél- koreai búvárok ott vannak és tudják már, hogy milyen a Duna. Biztosan másképp kell dolgozni egy folyóban, mint az óceánban. Mára már mindenki vízimentő szakértő lett.
pollip
2019. június 03. 13:31
Köszönet a katonai attasénak a köszönetért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!