Index: Tiborcz bepereli Karácsonyt

2019. június 21. 21:21

A kormányfő veje szerint rövid távú kampánytéma, hogy Karácsony Gergely adójavaslatot nevezett el róla – adta hírül a portál pénteken. A zuglói polgármester Facebookon reagált.

2019. június 21. 21:21

Tiborcz Istvánt utolérte az Index, a kérdésükre elmondta, hogy különösebben nem vette zokon a szerinte csak a kampánynak szóló adójavaslatot, de miután a Kúria kimondta, hogy nem közszereplő, ezért nem köteles eltűrni, hogy más politikai célból használja a nevét, ezért jogi lépéseket tesz Ez konkrétan a portál szerint azt jelenti, hogy személyiségi jogi pert kezdeményez.

Tiborcz: Karácsony-csomagok legyenek

Úgy fogalmazott: „Különösebben tényleg nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra.”

Tiborcz még hozzátette: a Bokros-csomagnál indokolt lehetett egy családnevet használni, mert azokat az adókat valóban Bokros Lajos vezette be, de ezt az adójavaslatot nem ő találta ki, és nem is járult hozzá, hogy a nevét felhasználják. 

Karácsony kitart a névadás mellett

Karácsony Gergely Tiborcz bejelentésére a Facebook-oldalán reagált. Mint írja: „Tiborcz István zokon vette, hogy rálépünk a saját lábára. Ehhez neki joga van. A budapestieknek pedig joguk van nem csak zokon venni, de véget is vetni annak, hogy közpénzből, saját teljesítmény nélkül gazdagodó fideszes pojácák az arcukba tolják a vagyonukat. Hát most mi visszaveszünk abból, amit a közösből elvettek. Sejtettük, hogy Orbán Viktor vejének hazavinni jobban esik, mint visszaadni a közösbe. Ezért is tökéletes névadója ennek az adónak.”

A zuglói polgármester még hozzátette, hogy októbertől „behajtják mindazt, amivel a budapestieknek tartoznak” a kormányközeli oligarchák.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. június 23. 12:21
Aki a virágát élvezi, a tüskéit is el kell viselje.
DK1626
2019. június 23. 08:02
Hisztis takony gyerek.
balsors
2019. június 22. 12:21
Egyébként a baloldal mindig kreatív volt adónemek kivetésében. Vizit díj, lakás adó, gyerek adó (családi pótlék megadóztatása).
concret
2019. június 22. 10:14
Az a kép, ahogyan demizsonból (!) kupicába tölt az apósának... az arcra kiülő végtelen szervilizmus... Ennél a meztelen csigánál Viktor is emberformátumúbb vőt érdemelt volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!