DK: Elkeserítő a Strache-ügy

2019. május 20. 16:08

A párt szóvivője szerint közös ellenzéki képviselőjelölt lehet Czeglédy Csaba.

2019. május 20. 16:08

Rónai Sándor, a DK szóvivője felelt Dobrev Klára sajtótájékoztatója után kérdésekre: a politikust kérdezték Heinz-Christian Strache lemondani kényszerült osztrák alkancellárról, aki egy 2017-es felvétel szerint a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek. Rónai Sándor azt mondta, a volt alkancellárról kiderült, hogy tisztességtelen módszerekkel, „Orbán Viktorhoz hasonlóan egy médiabirodalmat szeretne kiépíteni”. Ebben olyan emberek segítségére számított, akik nem Európa erősebbé tételére, hanem Európa szétverésére szerződtek – közölte.

Elkeserítő, hogy egy politikus, aki az emberek szolgálatára szerződött, ezeket az embereket szeretné nap mint nap hazug propagandával befolyásolni – tette hozzá.

Kérdezték arról a sajtóinformációról is, hogy a DK EP-képviselőjelöltjének, Czeglédy Csabának több külföldi bankban is lehet széfje. Rónai Sándor a többször is megismételt kérdésekre minden esetben azt felelte, hogy Czeglédy Csaba számtalan pert nyert a kormánypropaganda ellen és újabbakat nyerhet, amennyiben továbbra is valótlanságokat állítanak róla.

Újabb, az őszi önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre azt felelte, a DK-nak az a célja, hogy Czeglédy Csaba és a hozzá hasonló politikusok az ellenzék közös jelöltjeiként megmutassák, hogy a Fideszt le lehet győzni.

A szóvivő véleményét arról is kikérték, hogy a Kövér László házelnök melegekre tett kijelentései miatt tartott múlt heti tüntetésen néhány demonstráló trágár feliratú molinót tartott fel. Rónai Sándor leszögezte, hogy ez a DK stílusától nagyon távol áll. Egyúttal azonban azt mondta, hogy az az ember nem méltó a közéleti méltóságra, aki „kötéllel fenyegeti a vele egyet nem értők szavazókat” illetve választók sokaságát titulálja másodrendűnek. A politikust szembesítették azzal, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, 2006-ban, még miniszterelnökként, az öszödi beszédként elhíresült hangfelvételen trágár szavakat használt. A szóvivő úgy fogalmazott: aki trágár kifejezéseket használ, az azokkal még nem vonja kétségbe mások emberi jogait és „nem fenyeget halállal választókat”.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. május 21. 08:04
Manapság ez a "nem bontotta ki az igazság minden részletét" dörgölőzés jelenti a kommunista kiáltványt!
Bástyaelvtárs
2019. május 20. 19:43
ami igaz az igaz, Kövér száján csak a szar folyik egész nap. Egy arrogáns lekezelő senkiházi. Csak azt nem értem, hogy tudott ilyen aljas emberré válni? Pedig egy kő balos családban nőtt fel... hogy keveredhetett ennyire rossz társaságba mint a fideszesek!?
Newman
2019. május 20. 19:09
Nem lepődnék meg, ha 6milliárd Csaba előre ugrana, Gyurcsányné apró Klára mögé! Menekülés a mentelmi jogba!!!
catalina9
2019. május 20. 18:41
DK: Elkeserítő a Strache-ügy" hát én például az öszödi beszéd ügyében sokkal jobban elkeseredtem... de ez se kutya: Idén március közepén a Jerusalem Post számolt be arról, hogyan lobbizik saját hazája ellen Soros Berlinben állomásozó embere, Dénes Balázs, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint arról vallott, hogy német hátterű magyarországi cégeken keresztül gyakorolna nyomást a magyar kormányra. Mercedes, Audi, Bosch – ezeket a magyarországi német tulajdonú autógyárakat meg is említette beszélgetőpartnerének Dénes Balázs. A beszélgetésből az is kiderült, a hálózat tagjai keményen dolgoztak azon, hogy elérjék, hogy Németország gazdasági nyomás alá helyezze Magyarországot. A magyarok munkahelyeivel zsarolni akaró Dénes azt is büszkén feltárta, hogy szervezetével több millió dollárt kapott Sorostól." no hiszen....és még ezek "keserednek"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!