Novák: A CSOK ösztönző hatással van a gyermekvállalásra

2019. április 29. 08:57

Indulása óta több mint százezer család igényelte a CSOK-ot – nyilatkozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

2019. április 29. 08:57

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) ösztönző hatással van a gyermekvállalásra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin azt mondta, indulása óta több mint százezer család igényelte a CSOK-ot, és több mint ötvenezer gyermek születését vállalták a támogatás felvételekor.

A családok előszeretettel választják ezt a támogatást lehetőségként, ha új otthonba költöznének vagy gyermekvállalás előtt állnak. Ez azt mutatja, hogy a CSOK valódi segítséget tud nyújtani a családoknak – hangsúlyozta.

Kitért arra is, július 1-jén hatályba lép a családvédelmi akcióterv négy pontja: bővül az otthonteremtési program, és a gyerekek születése esetén kérhető hitelelengedés, valamint elindul a babaváró támogatás és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2019. április 29. 11:03
Hát jah... csak azok szoptak be miatta akik lakást akarnak venni, de nem felelnek meg a CSOK kritériumoknak... ők élvezhetik a megduplázódott lakásárakat. De sebaj, ez néhány milliárdos építési vállalkozónak és banknak azért jó üzlet lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!