Szijjártó: Két feltételnek kell teljesülnie az ukrán oktatási törvény ügyében

2017. december 07. 21:08

Szijjártó Péter csütörtökön világossá tette, hogy mi az a két alapvető szempont, aminek teljesülését Magyarország mindenképp szükségesnek látja ahhoz, hogy az ukrán oktatási törvény kérdései rendeződjenek.

2017. december 07. 21:08

Magyarország álláspontja szerint két feltételnek kell teljesülnie az ukrán oktatási törvény kérdésének rendezéséhez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Bécsben. A tárcavezető az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülésén vett részt. Tárgyalásairól beszámolva elmondta: találkozott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel és Kurt Volkerrel, az Egyesült Államok Ukrajnáért felelős különmegbízottjával, és mindkét megbeszélésen világossá tette, hogy két alapvető szempontnak kell teljesülnie Magyarország szerint ahhoz, hogy megnyugtatóan le lehessen zárni az ukrán oktatási törvényt illetően előállt helyzetet.

Először is „a magyar kisebbségtől egyetlenegy szerzett jogot sem lehet elvenni”, másrészt pedig a kárpátaljai magyaroknak azt kell mondaniuk a megoldásra, hogy rendben van – magyarázta. Szijjártó Péter hangsúlyozta: ha ez a két feltétel teljesül, akkor „a magyar kormány is azt mondja, hogy rendben van”. Amíg nem teljesül mind a két feltétel, „addig sajnos nem beszélhetünk megoldásról” – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. december 08. 09:03
Nyugatnak nem fáj a Kárpát Ukrajnai Magyar.Képzeljük el ha franciákról lenne szó!
ellenforradalmár
2017. december 08. 04:09
A magyar iskolákat be lehet zárni, a CEU-t viszont nem! Ez így korrekt!?
Én vagyok én, a kocsma tetején!
2017. december 07. 21:54
Kinyaltátok Putyint, erre a fejetekre fosott ukrajna. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!