A világ legszebb cicája lett egy magyar macska

2015. november 10. 14:57

Egy magyar cica nyerte kategóriájában a macskák Oscar-díjának tartott világkupát néhány napja Svédországban. A fajtája szerint kék krém burma macska gazdái már több mint 20 éve foglalkoznak tenyésztéssel, és már korábban is több díjat elnyertek.

2015. november 10. 14:57

Egy kék krém burma nyert a kategóriájában néhány napja Svédországban a világkupán. Gazdái több mint 20 éve foglalkoznak a burmákkal, ez a 10. világkupa győzelmük.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. november 11. 19:17
És egy JOBBIKOSÉ!!:DDDD
berzsian56
2015. november 11. 17:20
Érdekes,hogy libsibibsi kommentelőket jobban zavarja az, hogy ez a siker a magyarok sikere, mint a macska megjelenése. Ezek az echte blankolt magyargyűlölők.
Zsusztina
2015. november 11. 08:51
Gratula!!! Nekem is van egy fél macskám. Fele részben az enyém, fele részben a szomszédé. :)
vigyor
2015. november 11. 07:34
Az első macskám egy krém-vörös burma volt, 10 hetesen hoztuk el a tenyésztőtől. Akkor még egészen rettenetesen nézett ki, klasszikus Yoda volt:-))) Kicsi, háromszög fej és hatalmas, de tényleg hatalmas fülek. Ezen kívül pánik rohamot kapott, ha egyedül maradt, ezért egy hónapig a család valamelyik tagjának zsebébe lakott napközben, éjjel a vizsla füle alatt:-)))Aztán elkezdett önállósodni...4 és fél hónaposan, 5 órai küzdelem után hazahozta élete első patkányát, nála legalább kétszer nagyobb, és szerint súlyban is tetemes előnnyel bírt a patkány. 6 hónapos korára gyakorlatilag az egész utcában eltüntette az egereket, patkányokat, és 10 hónapos volt, amikor megverekedett Somával, az utca rettegett cirmos kandúrjával, és ezzel átvette az elsőbbséget. Cicuka egy éves korára elérte a 4,5 kg-ot, és egy csepp zsír sem volt rajta, aki látott kifejlett burmát sétálni, az tudja, minden izma látszik, mozog, tökéletesen párducos. Gyönyörű, erős, magabiztos volt. Sajnos ez másoknak is feltűnt, és még láttam az autót, amelyik elrabolta. De, a fajta iránti imádatunk megmaradt úgy is, ha sosem pótoltuk. Házi cicák persze mindig vannak körülöttünk:-)))) Csodásak, édesek, de nem Cicukák:-))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!