Mórahalom polgármestere szerint segít a megerősített rendőri jelenlét

2015. július 23. 10:14

Mórahalom polgármestere szerint segít a megerősített rendőri jelenlét abban, hogy a menedékkérők ne okozzanak problémát a határmenti településen. Nógrádi Zoltán szerint a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást. Naponta 1300-1400 migráns vonul át Mórahalmon.

2015. július 23. 10:14

A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

A település vezetője közölte: most is naponta 1300-1400 migráns vonul át Mórahalmon. Nyár van, fizikai szükségleteik vannak, ételt, italt kérnek – sorolta Nógrádi Zoltán, hozzátéve: sokszor több százan fordulnak meg a tanyákon. Elmondta: a nagy számban érkező bevándorlók már korábban is okoztak nehézségeket, de az utóbbi időben „kicsúcsosodott” ez a probléma.

Nógrádi Zoltán szerint a határzár építésének hírére »belendült az embercsempész üzletág«, s most igyekeznek minél több embert „átpréselni” a zöldhatáron. Hozzátette, az utóbbi időben érkező tömegek kevésbé együttműködőek, sokszor agresszívak, s nehezebb megértetni velük, hogy mik a szabályok.

Mórahalmon azt remélik, hogy ha megépül a kerítés, akkor ismét nyugodtabb lesz a helyzet a településen – mondta Nógrádi Zoltán. A magyar-szerb határon múlt szombaton készült el az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. július 23. 14:05
És az nem tűnt fel senkinek, hogy a "menekültek" miért is nem a - KÖZELI - DÚSGAZDAG, - ISZLÁM VALLÁSÚ országokba "menekülnek", miért a távoli, kultúrálisan teljesen eltérő, csóró Magyarország felé utaznak többezer kilómétert? Csak a Pálma szigetekre 12,4 milliárd dollárt költöttek. Ebből milyen menekülttábort lehetett volna építeni? http://www.g-choice.hu/page/Eletmod/Az-Ezeregyejszaka-valora-valt-mesei?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201507
lebegyew
2015. július 23. 13:53
Valószínűleg azért is egyre agresszívebbek a menekültek, mert a már hetek, hónapok óta itt lévő társaikkal a neten tartják a kapcsolatot és tőlük már valószínűleg tudják, hogy a fele sem igaz annak, amit otthon Európáról meséltek nekik az embercsempészek. Mégis jönnek, mert - ha igaz - akkor otthon sokan eladták a házukat is, hogy jöhessenek, tehát nincs sok választásuk. Mikor a borsodi romák elindultak nem régen Kanadába, akkor olyan óriásplakátokat állíttatott fel Miskolcon a kanadai kormány, hogy ne induljanak el hozzájuk, mert kitoloncolják őket. Talán az EU is plakátolhatna azokban az afrikai országokban, ahonnan elindulnak a menekültek. Ha esetleg analfabéták, akkor fel kell tenni egy képet a plakátra a mórahalmi főtéren szemétkupacok között földön szundikáló "bajtársaikról", vagy az épülő határzárról, hogy lássák: Itt sincs kolbászból a kerítés.
Greffiti
2015. július 23. 13:31
Hien az elmúlt hetekben izgatottan készült arra, hogy egy időre itt hagyja Magyarországot, ugyanis ösztöndíjat kapott az amerikai Berklee zenei egyetemre. Néhány nappal az indulás előtt azonban szörnyű hírt kapott: a szüleit embercsempészetben való bűnrészeséggel vádolják, ami miatt börtönbüntetésre számíthatnak. A rendőrség szerint Hien szülei egy nemzetközi bűnbanda tagjaiként hamis meghívólevelekkel csempésztek az országba vietnamiakat, akiktől általában 9-10 ezer eurót kértek. Ha nem tudtak fizetni, akkor pedig illegálisan dolgoztatták le a hatalmas összeget. Ugyan a nyomozást két éve lezárták, tavaly újraindították és vádat is emeltek a banda tagjai ellen. A Bors információi szerint ráadásul az elsőszámú vádlott nem más, mint Hien apja, aki akár 16 év börtönt is kaphat! Az énekesnő menedzsmentje kérésére nem nyilatkozott az ügyben, de korábban az ügyvédje elárulta, hogy nagyon megrázták a történtek. Főleg az, amikor végig kellett néznie, ahogy kommandósok tartóztatják le az apját! Bevándorlók! És állítólag ez még a rendesebbik fajta.
Greffiti
2015. július 23. 11:17
Takarodjon innen minden nigger vad, akit errefelé tereltek. Napi ellátásuk többe került, mint egy 4o éves munkaviszony után nyugdíjba vonult nyugdíja. Bicskanyitogató, amennyit pénzt ezekre szánunk. Persze, hogy erőszakosak, hiszen a magyar hazátlan judeobolsevisták kioktatják őket, hogy nekik mindent szabad, mert szegény menekültek, holott egy élősködő here horda. Nincs más megoldás: előbb vagy utóbb lövetni kell, különben ők lőnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!