Jobbik: Erkölcstelen volt az azori-szigeteki utazás

2011. december 07. 14:43

A párt szerint a fideszes megyei közgyűlési elnököknek bocsánatot kellene kérniük az emberektől és részletesen el kellene számolniuk a költségekkel.

2011. december 07. 14:43

Erkölcstelennek tartja a tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök azori-szigeteki útját a Jobbik. A párt szerint nem megoldás, hogy az utazás költségeit végül gyermekvédelmi célra ajánlják fel, hiszen ha a történet nem kerül nyilvánosságra, akkor valószínűleg nem is ajánlották volna fel az erre elköltött pénzt másra. Szilágyi György külön kiemelte, hogy a fideszes elnökök közpénzt herdáltak, miközben az általuk vezetett megyék 187 milliárd forintnyi adósságát vállalta át az állam.

A jobbikos politikus szerint a megyei közgyűlési elnököknek részletesen be kellene mutatniuk, hogy mennyibe került az utazás, a szállás és az egyéb költségek és ebből mennyit fizettek az adófizetők pénzéből. Emellett a Jobbik felszólítja a tizenkét fideszes politikust, hogy kövessék meg a magyar embereket és kérjenek bocsánatot.
 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. december 07. 23:39
Kit érdekel a Jobbik...Mi ez?? Mi ez? Ma ze?? Önkontroll,de sürgősen!!! Ebből tűnik ki leginkább,hogy a politikusaink csak felszínesek és önös ,pitiáner érdekeik szerint cselekszenek...tisztelet a kivételnek...Hol egy Daedalon...a gyomrom...
Faqtya ezredes
2011. december 07. 20:34
Zázrivecz mit keresett Moszkvában?
barkzso
2011. december 07. 19:11
Patkány ballib csürhe, ilyen mocskos hazug tróger bandát még nem hordott a hátán a föld. A valóság: HVG.HU \ ITTHON Volt értelme a fideszesek Azori-szigeteki kiruccanásának 2011. december 07., szerda, 18:39 • Utolsó frissítés: 4 perce Szerző: MTI Az Európai Régiók Gyűlésének (AER) novemberi, Azori-szigeteken tartott találkozóján elfogadták a magyarok által javasolt romastratégia ajánlásait - erősítette meg az MTI kérdésére telefonon szerdán Strasbourgból az AER vezető munkatársa. Mathieu Mori elmondta, hogy az AER illetékes bizottságának tavaszi ülésén megvitatásra javasolta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Mengyi Roland a miskolci egyetem által készített összeurópai romastratégiát. Szeptemberben az AER Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Nemzetközi Együttműködés Bizottságával - amelynek vezetője Mori - közösen megvitatták a miskolci kutatók tanulmányát. Erre meghívták az Európa Tanács Roma Fórumának képviselőit is. Végül egy kétoldalas dokumentumot készítettek, amelyet a tagszervezetek figyelmébe ajánlottak, hogy használják fel ezeket az ajánlásokat a roma-politikák végrehajtásában. A dokumentumot a novemberi közgyűlés megvitatta és hivatalosan is elfogadta. Mori tudott arról, hogy a 12 megyei közgyűlési elnök kiutazása politikai vitát keltett Magyarországon. Szerinte a nemzeti delegációk összetétele minden ország belügye, de megjegyezte: "aki befolyásolni akarja egy szervezet munkáját, azt csak részvételével tudja megtenni". A megyei vezetők gyermekvédelmi célra ajánlották fel azori-szigeteki utazásuk költségét - jelentette be még hétfőn a somogyi közgyűlés fideszes elnöke. Gelencsér Attila elmondta, hogy szakmailag indokoltnak tartják az utat, de érzékelve az ellenérzéseket, úgy döntöttek, hogy a fejenként közel 200 ezer forintos útiköltséget felajánlják a megyéikben működő gyermekvédelmi intézményeknek.
Faqtya ezredes
2011. december 07. 19:08
Jobbik erkölcs Sneider a párthoz köthető Heves megyei játékgépes vállalkozók személyével összefüggésben kijelentette: valószínű, maffiózókkal is jóban kell legyenek. A felvételen két név hangzik el, Magda Róberté és Faragó Tamásé. Lapunk úgy tudja, a pénznyerő automaták kihelyezésével és üzemeltetésével foglalkozó Faragó Tamás hivatalosan egy hónapig volt a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a kampányfőnöke, aki Gyöngyösön indul egyéni képviselőjelöltként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!