Illetéktelenek is utaztak az Azori-szigetekre

2011. december 07. 07:44

A Blikk úgy tudja, olyan megyékből is utaztak elnökök és alelnökök az Azori-szigetekre, akiknek a megyéje nem tagja az Európai Régiók Gyűlésének. A lap szerint a szervezet honlapján nincs nyoma annak, hogy a páneurópai romastratégiával foglalkoztak volna.

2011. december 07. 07:44

Megszerezte azoknak a kormánypárti politikusoknak a névsorát a Blikk, akik november végén az Európai Régiók Gyűlésére utaztak az Azori-szigetekre. A lap úgy tudja, olyan megyékből is utaztak elnökök, alelnökök, akiknek a megyéje nem is tagja a szervezetnek. Ennek ellenére Kovács Ferenc Vas megyei és Becsó Zsolt Nógrád megyei elnök, valamint Nagy Kálmán Zala megyei és Kovács Norbert Veszprém megyei alelnök is részt vett a konferencián.

Mengyi Roland Borsod megyei elnök korábban azt mondta, a páneurópai romastratégia miatt utaztak el a tanácskozásra. A Blikk szerint azonban a szervezet honlapján ennek nincs nyoma, a strasbourgi titkárság pedig egyelőre nem válaszolt. Gémesi György, a Magyar Önkormányzati Szövetség elnöke egy televíziós interjúban azt mondta, ilyen stratégia nem létezik. A lap szerette volna elkérni a borsodi önkormányzattól az anyagot, de az nem érkezett meg.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkzso
2011. december 07. 19:10
Patkány ballib csürhe, ilyen mocskos hazug tróger bandát még nem hordott a hátán a föld. A valóság: HVG.HU \ ITTHON Volt értelme a fideszesek Azori-szigeteki kiruccanásának 2011. december 07., szerda, 18:39 • Utolsó frissítés: 4 perce Szerző: MTI Kinyomtatom • Elküldöm Az Európai Régiók Gyűlésének (AER) novemberi, Azori-szigeteken tartott találkozóján elfogadták a magyarok által javasolt romastratégia ajánlásait - erősítette meg az MTI kérdésére telefonon szerdán Strasbourgból az AER vezető munkatársa. Mathieu Mori elmondta, hogy az AER illetékes bizottságának tavaszi ülésén megvitatásra javasolta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Mengyi Roland a miskolci egyetem által készített összeurópai romastratégiát. Szeptemberben az AER Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Nemzetközi Együttműködés Bizottságával - amelynek vezetője Mori - közösen megvitatták a miskolci kutatók tanulmányát. Erre meghívták az Európa Tanács Roma Fórumának képviselőit is. Végül egy kétoldalas dokumentumot készítettek, amelyet a tagszervezetek figyelmébe ajánlottak, hogy használják fel ezeket az ajánlásokat a roma-politikák végrehajtásában. A dokumentumot a novemberi közgyűlés megvitatta és hivatalosan is elfogadta. Mori tudott arról, hogy a 12 megyei közgyűlési elnök kiutazása politikai vitát keltett Magyarországon. Szerinte a nemzeti delegációk összetétele minden ország belügye, de megjegyezte: "aki befolyásolni akarja egy szervezet munkáját, azt csak részvételével tudja megtenni". A megyei vezetők gyermekvédelmi célra ajánlották fel azori-szigeteki utazásuk költségét - jelentette be még hétfőn a somogyi közgyűlés fideszes elnöke. Gelencsér Attila elmondta, hogy szakmailag indokoltnak tartják az utat, de érzékelve az ellenérzéseket, úgy döntöttek, hogy a fejenként közel 200 ezer forintos útiköltséget felajánlják a megyéikben működő gyermekvédelmi intézményeknek.
Ouroboros
2011. december 07. 17:34
http://hircsarda.blog.hu/2011/12/06/en_lattam_az_elnokoket_hanyni_pista_ba_azori_szigeteki_elmenyei
Biomechanoid
2011. december 07. 14:39
Az egész nyaralást megszervező Szűcs Lajos egy közönséges bűnöző, a Pest környéki maffia egyik vezére. Az ócsai cigánytelep-projekten nagyjából félmilliárdot kaszált. Olajszőkítőként kezdte, mint Pintér miniszter úr.
cutcopy
2011. december 07. 13:38
Eleve pofátlanság épp az Azori-szigetekre gyűlést szervezni roma felzárkóztatásról..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!