145 millió megy közvélemény-kutatásra

2010. március 03. 08:59

A MEH felmérése azt vizsgálja, milyen kép él az emberekben a minisztériumokról és miniszterekről. A Fidesz szerint ez kidobott pénz, a kormány a választási eredményből úgyis látni fogja megítélését.

2010. március 03. 08:59
145 millió forintot költ a Miniszterelnöki Hivatal arra, hogy egy elkészítendő közvélemény-kutatás adataiból megtudja, milyen a minisztériumok és miniszterek lakossági megítélése. A megbízás teljesítésének a határideje 2010. május 31-e, tehát hetekkel az országgyűlési választások második fordulója, április 25. utáni időszakra esik, amikorra már akár felállhat az új kormány.

„Érdekes, hogy egy leköszönő kormány most akarja a lakosság véleményét megismerni minisztereinek megítéléséről. A válságkezelésre szegődött kabinet teljesítményét a gazdasági adatok is jól mutatják” – reagált a hírre Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke. Nógrádi Zoltán fideszes képviselő szerint ha a szocialista kormány saját megítélésére kíváncsi, vonja le azt a választások eredményéből.

A Kormányszóvivői Iroda szerint a közbeszerzésekre azért volt szükség, mert a közvélemény-kutatásról szóló szerződések lejártak. Így most újra lehetőség nyílik a kormányzati tájékoztatáshoz szükséges lakossági vélemények megismerésére. Egyebek közt így kapható pontos kép arról, mennyire ismerik az emberek a mindennapjaikat érintő jogokat, kötelezettségeket.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2010. március 03. 10:09
A Sanda Ipse a szokásos, a Medián viszont egy jelzés legyen azoknak, akik a korábbiak alapján a legmegbízhatóbb kutatónak tartják (ezért lehet most majd a legjobban őket felhasználni a manipulálásra...).
Steppenwolf
2010. március 03. 09:27
És júniusban melyik kormányról fogják kérdezni a zembereket? A felálló/már hivatalban lévő, vagy még az előző kormányról? Annyira átlátszó, hogy arra megy ki, hogy utoljára még kicsit feltöltsék a haverok és azon keresztül a párkassza zsebeit...
Dagobert
2010. március 03. 09:23
Ingyen lóvé,csak tessék csak tessék! Amíg a készlet tart!!
miloka
2010. március 03. 09:22
De hát ezt a pénzt már régen odaígérték, s valamelyik kedves barátjuknak nagy szüksége van rá! Eddig csak azért nem írták ki, mert nem tudták eddig mennyit loptak el, s nem voltak biztosak benne, hogy maradt még erre is. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!