A náci, akire büszkék vagyunk

2020. április 24. 15:16

Carl Schmitt az ő hősük.

2020. április 24. 15:16
Gomperz Tamás
hvg.hu

„Az Európai Néppárt elnöke azt nyilatkozta, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra. Ha valaki nem ismerné az illető munkásságát, ő egy náci jogász. (Nem az Orbán, a másik.) Az Európai Néppárt tagjaként twitterező Deutsch Tamás annyira megrendült a kijelentéstől, hogy menten bocsánatkérést követelt az apostoli főhadúr lenácizása miatt.

Azért furcsa ez a felháborodás, mert elsőre azt lehetett hinni, hogy a fideszes szélsőkonzervatív publikum dicséretnek veszi a kijelentést. Carl Schmitt az ő hősük. A kormányhű, KESMA-alkatrész Mandineren közelről tanulmányozható ennek a rajongásnak a természete, lényegében az összes felsorolt cikkben pozitív hivatkozási pontként jelenik meg a világot barát-ellenség szembenállásra redukáló birodalmi teoretikus munkássága, amelynek fókuszában a szuverén (helyi nyelvjárásban: a führer) alkotmányos jogrenden túli hatalmának legitimálása állt. G. Fodor Gábortól Lánczi Andrásig kritika nélkül rajongták körbe, és hajtogatták, mennyire igaza volt.

A NER egyik ideológusa például már 2010-ben (!) Schmitt doktrínájával igazolta a MAL Zrt. állami felügyelet alá helyezését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 25. 16:08
Talált,süllyedt...:)
Krupp Skya
2020. április 25. 15:42
Én a lófogú feleségedre vagyok büszke.
Menhetten
2020. április 25. 11:30
Nyílt levelet írt a volt lengyel külügyminiszter Deutsch Tamásnak. Így szignózta a végén: Tisztelettel csalódva: Radoslaw Sikorski". https://24.hu/kulfold/2020/04/25/sikorski-deutsch-tamas-ep-kepviselok-nyilt-level-tusk-orban-neppart/?fbclid=IwAR3rByPWduCLnmeBlYTmnXx3PXmuapGas5B6FIJmXl54jY1DcXJvu8UmxXc
Peppa
2020. április 24. 21:27
Te faszkalap Gomperec, kicsit nézz már utána a Mal Zrt. ügynek! Ócska libsi korházbizniszelő gennyes féreg vagy, és azt hiszed, hogy ha ilyen elmés "apostoli főhadúr" jelzőket írogatsz, akkor vicces leszel. Röhejes vagy te szarcsimbók, nem vicces.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!