Vánszorgunk a forradalomba

2019. január 02. 08:28

Elfogyott a levegő, add fel, nincs tovább – ezt akarják.

2019. január 02. 08:28
Gomperz Tamás
HVG

„Idén tavasszal ugyanannyian szavaztak az MSZMP két utódpártjára közül a Fideszre, mint ellene. A Kossuth téren, a nyilvánosságban, a kormányzati retorikában és döntésekben semmi sem érződik ebből az arányból. Nagy Imre szobrának kiretusálása azt üzeni Magyarország nem fideszes felének: ti továbbra sem léteztek, ez itt nem a ti hazátok. A ti azt jelenti, hogy mindenki, aki nem mi vagyunk. A mi pedig azt, hogy aki a pártfőtitkárhoz hűséges. A többiek: ellenség.

Sok kéz szorult ökölbe a tehetetlen dühtől, amikor reggel megjelentek a szobor hűlt helyét ábrázoló képek. Még a Kossuth tér eldugott sarkában felállított emlékmű erejéig sem hagyják, hogy ezt az országot az otthonodnak érezd, ha nem tartozol hozzájuk. Elfogyott a levegő, add fel, nincs tovább – ezt akarják.

Ugorjunk egy nagyot az időben. Egyszer ennek is vége lesz. Talán csendes unalom közepette süllyed el a NER, talán erőszakos események döntik meg, amit az éveken át semmibe vett és megalázott fél-Magyarország indulata mozgat. Akárhogy is, nem fog örökké tartani. És akkor felmerül majd a kérdés: mi legyen a Nagy Imre szobor helyére odapakolt fasiszta giccsel? Mi legyen a Tisza-emlékművel? Mi legyen a Várban létesített uralkodói központtal? A felcsúti kisvasúttal? Polt Péterrel? A kollaboráns alkotmánybírósággal, a pártmédiával, az alaptörvénnyel, a Család összeharácsolt vagyonával?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipacs Mona
2019. január 02. 19:44
Nyomorult kis parazita provokátor. Erőlködésed a nemzeti oldalt erősíti. Szánalmas, karonülő buzi .
Peter8811
2019. január 02. 19:16
Véres napokról álmodom. ...... A fenébe Dórikának jött meg a menszesze, félrecsúszott a szárnyas betétje.
kaltran
2019. január 02. 15:37
Kéretik válaszolni az alábbi aprócska kérdésre: "MI" - (vagyis a kétharmad arányban győztes Fidesz) csak akkor leszünk jogosultak a mi elképzelésünk szerinti törvényeket hozni, ha önként és dalolva NEM hozzuk meg ezeket, hanem átadjuk a "TI"-nek? Akkor mire jó a választás? Az csak akkor jó, ha ti győztök? Duguljatok már el, s igenis fogadjátok el, hogy NEM a ti szájízetek szerint történnek a főbb dolgok. Mégis mit hagyjunk meg nektek? A szabad röfögés és fosztogatás jogát? A gebinbe lenyúlt kis klubmozgalomszerű "majd mi megszervezzük magunknak és és magunkat" hatalmat? Újra megkérdezem: Akkor mire jó a választás?
sagirdilsiz
2019. január 02. 13:40
Elhangzó szöveg: A Ságvári téren éktelenkedő Ellenforradalmár-emlékművet, amely az új, demokratikus Magyarország mártírjainak megcsúfolása volt, a főváros ifjúsága ledöntötte talpazatáról, hogy ezentúl eggyel kevesebb emlék őrizze a reakció hőseinek dicsőségét. - (Icsey Rudolf) * https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=6020
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!