Az ellenzék felelőssége

2018. február 21. 09:23

Meggyőződésem, hogy a demokratikus pártok döntéshozóinak már most ki kell nyilvánítaniuk, hogy egy esetleges bukásnál csak az egyéniben győztesek veszik át a mandátumukat, a listán lévők visszaadják azt a párttisztségükkel együtt. Így megteremthető annak lehetősége, hogy új szereplők csatlakozhassanak a politikába, olyanok, akik képesek reményt nyújtani.

2018. február 21. 09:23
Tóth Károly
168 Óra

„Természetesen többpárti demokráciában biztos győzelmet senki nem ígérhet, de – és ismét a kormányváltást akarók többségére hivatkozom – azt igen, hogy még egyszer nem alakulhat ki kétharmados Fidesz-többség, mert ez egyrészt beláthatatlan következményekkel járna az emberek számára, másrészt azt bizonyítaná, hogy az ellenzék nem élt a társadalom kínálta kormányváltó többséggel, tehát a pártok külön-külön és együtt is rossz stratégiát alakítottak ki.

Épp ezért már most világossá kell tenni, hogy ha – bár ne így lenne! – a Fidesz ismét kétharmaddal győzne, akkor a rossz stratégiát választó döntéshozók is vállalják döntéseik következményeit. Ezúttal nem lehet megelégedni a vereség utáni egymásra mutogatással, a felelősség elkenésével. Meggyőződésem, hogy a demokratikus pártok döntéshozóinak már most ki kell nyilvánítaniuk, hogy egy esetleges bukásnál csak az egyéniben győztesek veszik át a mandátumukat, a listán lévők visszaadják azt a párttisztségükkel együtt. Így megteremthető annak lehetősége, hogy új szereplők csatlakozhassanak a politikába, olyanok, akik képesek reményt nyújtani.

Még egyszer hangsúlyozom, ha a Fidesz ismét kétharmadot szerez, az nem a kormányt váltani akaró többség kudarca lesz, hanem az ellenzéki politikáé. Ennek erkölcsi felelősségét vállalni kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. február 21. 22:31
A nagy josok, okosok, orszagot feltok elobujnak, ugyanakkor eddig elveztek a kormany adta elonyoket, kedvezmenyeket, most feltik az embereket! Gyalazatosak!
nyugalom
2018. február 21. 22:31
A nagy josok, okosok, orszagot feltok elobujnak, ugyanakkor eddig elveztek a kormany adta elonyoket, kedvezmenyeket, most feltik az embereket! Gyalazatosak!
akiaki
2018. február 21. 20:08
előkerült a 10 éve hallgatag, egykor bajsza alatt titkos önelégült mosolyokat dobó , komcsi, ráadásul a szarosabból!
luisbathhelena
2018. február 21. 17:56
Na de elvtársam! Te ne ismernéd az elvtársaidat? Mikor egy befutó helyért hajlandók legyilkolni az anyukájukat is? Ez itt igazi kenyérharc, egzisztenciális kérdés a következő 4 évre! sokaknak ez a harc lesz a végső! Nézd az mszp-t! Soha nem hagyják meg az EP képviselőiket 4 évnél tovább ( és ehhez semmi köze a "teljesítménynek"-értsd hazaárulás hőfoka) mivel sorban állanak a tuti zsíros állásért-sok az éhes száj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!